sakit...

kenapa kontraksi walaupon palsu sakit sgt2, perut tegang dri ari2 sampai pinggang, vagina menegang rase cam ade benda nk terkua je.. celah peha ke kaki semua jadi krem.... ???, walaupon sekejap dlm 5 ke 10 minit tetap xtahan mampu menangis jeee. ade tips x nk bgi hilang sakit tu atau mommy semua tpksa menghadapi sakit tu dengan redha sampai beransur2 hilang ea.... pregy 1st baby. maaf just nak tanye n nak tahu pengalaman momy2 semua

6 Balas

biase contraction brlaku apbila bby menurun ke bwh sis . dn nk btol kn kedudukn dy sblm dy kelua pd wktu yg sesuai . uhuhu klau sis xthn sakit bole je tuam guna air suam2 pkai plastik tu sis letk je ats perot sis. bkn air pns tau sis . nt mlecur plak . uhuhu . air suam je msok kn dlm plastik ikat kemas . klau ad bntl ala2 tungku elektrik tu pon bole guna . mse letk tu jgn selak bju . letk je ats bju sis .

5y ago

aaminn

Redha je sis .. minum air kelapa & mkn kurma..biasa klau sakit kerap wlaupon jarak2 kdg nk tros bersalin... Cer download app, nnt dy akn kua suruh g hospitl ke x

5y ago

Sme2.. xpe2..happy to help u..

Hai sis, maaf sy b'tny, sis sudah berapa minggu sekarang? Dan bagaimana sis tahu itu adalah kontraksi palsu?

5y ago

Ya betullah tu kontraksi palsu. Bila kontraksi dh xhilang tu tanda akan b'salin

Mcm dh nk berslin je.. Sya hri tu pon mcm nih.. Smpai dh tk blh nk bgon berdiri.. Skli cek jaln dh bkak 8cm..

5y ago

yeke sis.. sye pon tgh pantau sakit2 niw... g hosp pon depa suh blik dulu. law sakit mkin kerap atau turun darah ke ape bru suh g semulaaa

Kontraksi mcm nak branak betul2 la sist😅..baik p hospital cepat

5y ago

semalam g..xde ape katenya..

Sis dah brapa week sdah?.

5y ago

skrg da 36 week... g hosp da doktor kate xkerap tu kontraksi palsu