KONTRAKSI PALSU

Nak tanya ni, kontraksi palsu ni dia macam perut mengeras kejap lepastu rasa sakit jap kan ? Like for 10 seconds macam tu kan, sakit dia bearable lagi lah. Cuma sakit dia sampai tangkap pinggang gak macam sengugut tu. Lepastu perut keras. Tapi 10 saat macam tu je. Betul ke itu kontraksi palsu ?

3 Balas

nak bezakan kontraksi palsu dgn betul sis tgk timing dia..kontraksi palsu sakit dia x konsisten 2@3 kali dtg tibe2 hilang.. kontraksi betul timing dia konsisten sakit tu dtg setiap 10min,setiap 5min..

sy pun sdg merasainya musim2 skrg...bawah perut pun dah rasa ngilu klo berjalan dan berdiri lama

2y ago

pesanan kita utk baby sama laa😂😂

Ye betul.

2y ago

hahha nervous jap tadi, sebab anak pertama saya induce, so saya tak pernah rasa macam mana rasa sakit kontraksi yang natural dan sakit datang tiba tiba tu. nervous sikit. hahahha. thank you