Tanda2 Nak Bersalin

Hai, Assalamualaikum ..nie first pregnancy sy...takde pengalaman...harini kndungan sy dh 37w4d..sy nk tnya bg yg dh ada pengalaman klau perut asyik mengeras 5 minit skali ,10 minit skali perlu ke hospital jgk ke??tp xde kluar lendir n darah lg ..time perut mengeras tu smpai susah nk bernafas...sakit cengkam kt ari2..celah kangkang pun sakit lenguh je ..tu tanda2 nk bersalin jgk ke atau kontraksi palsu?? #mohonpencerahan

1 Balas

perlu. itu pesanan dr doctor tempat sy checkup. kalau baby kurang gerak dn kita xde tanda bersalin lagi pon doctor ckp terus ke hospital. atleast dkt hospital doctor boleh pantau. ignore je kalau dorang mrh kita. yg penting baby kita selamat awak☺️