Masuk labour room kena bawa apa ?

Kena bawa ape ye sis2 semua? Baju Lengan panjang/lengan pendek? Atau mana2 pun boleh? Perlu ke bawa barut dan set mitten booties?

15 Balas

Selalunya bawa apa2 yg berkaitan untuk anak mahu pakai apa nanti.. Dan juga kita untuk kita sndiri.. bawa saja in cas kalau kena suh tahan lagi utk bbrpa hari.. sy bawa saja baju lengan pnjg sbb sejukkk kt hosptal.. Mitten booties pun sy bawa untuk baby sbb sejuk. Baju lampin seluar saja x cukup. topi kpla baby skali bawa.. Bedung bayi pun bawa.. Kalau pun mgkin hosptal lgkp.. Tapi nurse sy dulu tetap cari yg sy bawa sediakan.. Mgkin lagi senang.. Nnti bole bawa pulang terus..

saya bawa baju seluar baby lengan panjang,kain bedung,pampers,mitten booties tuk bby ,nurse cuma pakaikan bby baju,pampers n bedung shj ..sluar xpakaikan sbb bju pun dh besar ,mitten booties pun xpakaikan 😅 ..tuk mommy,bawa sluar dlm n pad extra masuk labour room ,bawa skali air kotak milo kecik.,lpas brsalin mnum milo kotak bgi tenaga sikit ,n bawa krim pilis sapu dahi ,,sedapp je bau ..

3y ago

tq sis..sgt membantu ,maknanya bukan angkut semua lah kan ke labour room nanti. hehehe tq mommy

Hi sis 😊 untuk ke labour room . selalunya akan minta baju sahaja tak kisah lengan pendek atau panjang . pampers , sarung kaki tangan dan bedung . bedung ni tak semua hospital minta , sebab ade setgh guna dorang punya bedung . bila baby dah sampai ward , baru kita pakaikan complete . barut , seluar mcmtu .

Jgn lupa kain batik sekali utk ibu..betul stgh hosp tak gunakan pun baju baby kita bekalkn..lepas bersalin hosp guna baju baby kepunyaan hosp. tapi saya tetap bekalkan set lengkap baju Baby.

pengalaman saya dr anak 1 sampai ke 3 hospital Sungai Buloh . Baju Sahaja tak kisah panjang ke pendek . sarung tangan dan kaki. pampers . bedung . tu je . hospital shah alam je taktahu lagi 😊

3y ago

aah ye betul , sy pun kena shah alam . tapi selalu gov mcm tu sis . barut ke ape , dia tak minta . dan setgh hospital pakai bedung dorang . seluar pun tak . bila baby dah sampai ward , baru kita pakaikan complete .

sy siap packing baju sepasang, bedung , sarung tgn and kaki, pampers. last2 nurse amik bwk masuk bedung dgn pampers je. naik wad baru nurse pakaikan baju dgn sarung tgn and kaki.

sya dulu pack sedia dlm zipper plastic,sepasang baju lengan panjang berbutang,mitten&booties,topi,bedung dan pampers..lepas bersalin,nurse pakaikan juga semua yg sya pack tu

bawak dua2 sis...barut Dan set mitten booties pun penting jugk...wlau ap pun jgn lupa bwk IC ngn buku pink😉😉

serdang nurse bg bawak fon je..baby pkai baju hospitl.. bedung hospital.. bawak utk discharge je..

3y ago

haah betul bria bawa bju bby last2 tak plai pn . hehe

hospital selayang masuk labour room bawak baju, pampers dgn bedung je dan phone