Hospital bag

Hai mommies, nak tanya untuk labour room punya baju baby macam mitten booties topi barut tu kena bawa atau tak ye ?

4 Balas

Ada hospital nak pampers je. Nnt dia bedung terus. Bersihkan baby, bawa timbang, etc dan sebelum letak dalam troli dan sebelah mommy, dah siap2 dipakaikan dgn baju hospitap dan dibedung bersih, kemas. Ada hospital minta baju je. Ada yang nak sepasang lengkap. Tp plg pasti mitten, booties, topi, barut semua mmg x perlu bawa smpi LR

Tak perlu. Misi cuma mintak pampers n wet tisu. Simpan dalam 1 ziplock pampers n wet tissue letak la dalam 10pcs pampers. Set Baju hanya bawak untuk discharge. Barut tak perlu Sbb tali pusat still belum luruh nnty akan ada infection

Bawak sepasang je. Masa dlm wad xguna. Masa discharge blh la guna. Hospital sy bersalin dulu masuk labour room dia mtk bawak pampers je sekeping. 😅. Sbb nanti ank dia bg pakai baju hospital

Ada setengah hospital gov just minta 3 bneda aje baju seluar pampers dng kain bedung aje ..mybe setiap hosp ada perbezaan kot.