Bawa baby ke taman, pakai apa

Sy nak bawa baby 10 bulan ke taman. Baby pakai apa baru sesuai? Baju lengan panjang & seluar panjang takut panas. Kalau baju lengan pendek & seluar pendek, takut kena gigit nyamuk. Saya akan lekat mosquito repellent patch kat baju baby.

13 Balas

Kalau saya baby 7 bulan boboy, bagi dia pakai singlet lobang2. Pastu saya tampal patch 2 3 kat stroller and baju dia jugak. Pastu saya bawak kipas lekat kat stroller tu on kan. Biar nyamuk tak datang kat dia. Setakat sekarang ok.. Dia pun kdg2 tidur nyenyak dlm stroller smpai balik rumah

Kalau anak kuat berpeluh, macam anak saya. Romper atau baju lubang2. Kalau nak pakai tshirt/seluar panjang, yang nipis2 okay la. Timing saya bawa anak, pagi 7am-8am. Petang, 6pm. Ikut tempat awak la, rasa mcm redup sikit okay la bawa keluar.

sy pon belum bawa lgi bby sy 10 bulan ke taman.😂😂tp kalau pada sy la.. first tengok cuaca dulu.. biar redup2 sejuk petang2.. jgn g kt tmpt yg bersemak samun ke.. g tmpt lapang.. pakai sluar panjang,baju lengan pendek dah ok dah..

pakai je baju biasa² yg kita rasa klau kita pkai kita slesa, nyamuk² tu biasalah, jngan takut sangat.. duduk dalam rumah pun, Klau nyamuk tu nk dtg, dia dtg jugk tanpa memberi salam.. 😅

Sekarang musim panas. Boleh pakaikan baju eyelet(yang lubang lubang tu), baju yang tipis atau cotton. Ya, perlu pakaikan baju lengan pendek dan seluar pendek. Satu lagi jenis romper.

Saya masa keluar pakai minyak telon yg ada campur serai. biasa i sapu perut dgn kaki. so far Dia tak dpt gigitan Nyamuk, bila I bawa Dia pergi jln jln

Musim panas ni baik duk rumah dulu la kalau tak de kepentingan sgt. Itu pendapat sy tp kalau sis nk bawak keluar bawak je. Beli ler kipas utk stroller

Kalau saya better pakai baju lengan pendek dan seluar panjang. Tapi make sure material yang tidak terlalu panas

Sy pakaikan baju lengan pendek dan seluar pjg. Pergi pagi2 7.30am - 8.30am x panas lg plus org x ramai.

seluar panjang baju lengan pendek pun okay.. sbb nnti klau terjatuh boleh cover lututnye..