Nak pack barang baby ..

Baby (labour room) -baju &sluar panjang -mitten /booties -topi -bedung/napkin -pampers (Ini sahaja kee wahai mummy sekalian?) First time nak bersalin..jadi xsure nak kena bawa masuk labour room apa jee..

2 Balas

cukup dh yg tuu , sebab kita stay hospital xsmpai 3 hari . baby xmandi , diorg cuma tlg kita salin baju . pampers je sediakan lebih .

5y ago

bawak tshirt loose senang utk menyusu , tapi nk pkai pun msa nk keluar wad je , bawa stokin lebih dlm 3 psg ke , seluar dlm lebih pun xpe , pad utk lps bsalin , sbb darah akn kluar bnyk , rajin2 tuka pad , means 3 4 jam skali tuka utk elakkan jangkitan , bawa bra utk mnyusu tu , towel . sliper jgn lupaa . roti kering , milo , atau horlicks .

Nty at labour room.. Nurse mintak baju bby...pampers an bedung saja..yg lain2 nty kita yg pakai kan at wad..