Masuk labour room kena bawa apa ?

Kena bawa ape ye sis2 semua? Baju Lengan panjang/lengan pendek? Atau mana2 pun boleh? Perlu ke bawa barut dan set mitten booties?

15 Balas

saya bawa baju seluar baby lengan panjang,kain bedung,pampers,mitten booties tuk bby ,nurse cuma pakaikan bby baju,pampers n bedung shj ..sluar xpakaikan sbb bju pun dh besar ,mitten booties pun xpakaikan 😅 ..tuk mommy,bawa sluar dlm n pad extra masuk labour room ,bawa skali air kotak milo kecik.,lpas brsalin mnum milo kotak bgi tenaga sikit ,n bawa krim pilis sapu dahi ,,sedapp je bau ..

3y ago

tq sis..sgt membantu ,maknanya bukan angkut semua lah kan ke labour room nanti. hehehe tq mommy