Boleh tak tidak ?

Kandungan sy da empat bulan setengah , boleh ke sy makan chewygum setiap hari? Sy makan chewygum sbb nak hilang rasa loya tekak 🤔☺

Boleh tak tidak ?
14 Balas

Hi sis..ms mengandung ni elok kta elakkan makanan yg tinggi kandungan gula sbb takut nnt kacau gula dlm darah. Payah kalau kena charge tinggi gula. Sebaiknya sis cari lg mknn lain mcm buah yg manis atau jus buah yg manis n masam utk hilangkan loya tekak. Ms sy awal2 dlu, sy xble minum air panas lgsg sbb loya tekak. Yg dpt hilangkan loya tekak sy cuma air putih yg sejuk je. Lain org, lain 'ubat' nya. Jd sis kna crk alternatif bg ganti chewing gum ni ye.

Masa sy pregnant pun sy mkn ni jgak..so far xde pape masalah..bby sihat alhamdulillah,mama dy pun ok je..sehari sy hbskn 2 botol😅..suami risau tgk tp tu je yg masuk kat tekak ni ha😅

bleh jer..sy rsa tk ade msalah..sy nk hilangkn loya salu suru suami blikn samboi.

Bg sy blh jer... Sbb sy pn prnah mkn n alhamdulillah baby smua ok #TAPSupermoms

Sy mkn strepsils y lemon, sedap, xmnis sgt sbb msm2 mmg mmbntu sy awal2 dlu

boleh shj puan.ia tidak memudaratkan #TAPSupermoms

rasanya boleh.. #28Nov20  #TAPSuperMoms

Rasanya boleh, takde masalah

Boleh je. No problem.

No problem mommy