Boleh tak tidak ?

Kandungan sy da empat bulan setengah , boleh ke sy makan chewygum setiap hari? Sy makan chewygum sbb nak hilang rasa loya tekak 🤔☺

Boleh tak tidak ?
14 Balas

Hi sis..ms mengandung ni elok kta elakkan makanan yg tinggi kandungan gula sbb takut nnt kacau gula dlm darah. Payah kalau kena charge tinggi gula. Sebaiknya sis cari lg mknn lain mcm buah yg manis atau jus buah yg manis n masam utk hilangkan loya tekak. Ms sy awal2 dlu, sy xble minum air panas lgsg sbb loya tekak. Yg dpt hilangkan loya tekak sy cuma air putih yg sejuk je. Lain org, lain 'ubat' nya. Jd sis kna crk alternatif bg ganti chewing gum ni ye.