TIPS KURANGANKAN ALAHAN

Assalammualaikum, sy first time mom. Baru 8weeks. Sy dah start alahan teruk. Tak boleh bau masak2, takde selera makan. Makan je muntah. Sy lapar tp takot nak makan. Kesian baby kalau sy taknak makan sebb takde selera. Sy suka makan asam boi putih untuk kurangkan loya. Berat sy pon turun. Ada tips kurangkan mual, loya nak muntah? Buah2 apa yang sesuai utk sy makan hilang rasa nak muntah? #firstmom #advicemommies #pleasehelp

3 Balas

walaikumussalam...sy pun nk masuk 8 weeks esok🥰..sy makan buah jambu & apple. makan sikit2 je..kalau makan full meal mcm biasa tu, confirm akan keluar balik.. huhu..air pun mnum basah tekak je sebab takut bloated. my mom pesan,cari mknn yg kita blh mkn. so kena try n error jg skrg ni.

saya masuk 7w sekarang xleh nak hidu bau nasi.. mmg auto muntah 😭 makan pun sekarang asal alas perut je

tips dia makan benda yg mommy bole makan..sy lagi la...sampai xleh hidu bau husband.. 🤣