petua tak bagi loya tekak

hai semua. nak tanya ada tak petua nak bagi hilang loya tekak.. tak muntah tapi loya mcm nk muntah.. saya skrg baru 7week.. taklarat lepas makan ke sebelum makan ke mmg rasa loya tekak 😭#ingintahu

5 Balas

apa cara pun itu cuma dpt hilangkn rasa loya kjp je... lps tu loya balik... haha jadi cara sy, sis boleh cuba la... sy akan hisap gula2 halls lps mkn untuk hilangkn rasa pelik2 dlm mulut.. bila gula2 dh hbs dihisap, sy akan gosok gigi kumur mulut... blh la tahan kejap... lps tu akan start rasa kelat balik, sy akan pergi minum la susu ke minum apa2 lps tu ulang la hisap gula2 dan kumur mulut

elak makan makanan yg pedas/berminyak, lepas tuh makan buah/sayur n minum air oren ke, sunquick me,

Entah la saya dh taktau nak buat apa sy redho je hadap jela mulut pahit loya apa smua ni 😂

samalah saya

sama😢