Baby's Kick

Hi all. Kandungan sy baru 19 minggu++. Sy nak tanya, possible ke time macam ni rasa baby's kick? Kdg2 sy macam rasa berdenyut je kat perut. Tp bukan berdenyut dup dap macam tu. Dia macam sekali denyut, lepas tu berenti jap. Lepas tu rasa lagi. Td sy tengok la perut sy waktu macam denyut tu, dan perasan perut sy macam ternaik2 waktu denyut tu. Yg tu baby kick ke? Sy first time rasa macam ni so taktau nak ckp macam mana ?

8 Balas

Haah first sya rasa baby kick pun macam tu slow je rasanya macam berangin.. Tapi lama2 kick tu bertambah kuat,skrang dh 24w semakin goncang kat perut. 😄 masa 20week je dia tak berapa aktif slepas 20weeks baby aktif smakin kuat.

Sy 16weeks da rasa . Mula2 rasa mcm kena jentik hehe . Skrg 18weeks lagi kerap rasa dia gerak n da kuat sikit 😅🥰

Haah.. antara kick atau sedu. Nanti dah lama sket boleh beza dah sedu atau kick 🤭..

4y ago

Sy da byk kali pregnant xtau lg rasa bby sedu cmne...slame ni dok pk dia gerak atau tndang je😅

hiccup rasa kerap berlaku dan geli2. kick terasa kuat dan sakit .

Sye pon rse bnde ni mse 16w. Ni da 21w makin kuat dah..

Rindunya nak rasa baby kick dalam perut lagi 😍

Ye tp sekuat ane ag....sy pn rasa cm tu jgk

Sama ada baby kick atau baby sedu sis 😊