Baby kick for first time mom

Salam, Saya first time mom, macam mana ya sebenarnya baby kick tu, saya dah 20w, curious sangat nk tau rasa mcm mana, saya tengok video macam obvious je baby kick tu, saya dah cuba bertenang tapi tak sure saya yg tak rasa baby kick or dh rasa sebenarnya cuma saya taktau... haih #firstmom

6 Balas

Perut akan rasa macam ada rama2 dlm tu. Biasanya 20w akan rasa tendangan kecil dlm perut. Kadang2 dia tendang pundi kencing, bila rasa nak terkucil secara tiba2 mungkin sbb dpt kick dri baby. Macam sy time lapar baby pun akan lapar jugak so dia akan tendang2 time tu.. nak rasa lebih kuat baring melentang.. point dia sekitar bawah pusat. 3rd trimester baru rasa sebaris pusat

kita sma first mom dn dh msuk 20w.. brt sya ni dlm 85kg skrg tpi nak rsa baby kick tu ssh sngt.. tpi kdg² rsa mcm brdnyut di area prt kita ni scra tiba²,rsa mcm siku yg duk tekan lama xskit tpi entah mcm mna nak ckp ya.. tpi xsllu la rsa kdg² sja mngkin sbb lemak kat perut ni tebal sngt😅

saya dpt rasa masa 21 minggu, nanti sis akan rasa bubble / dia taping light2 je and rasa tu mmg sis tak penah rasa lagi sebelum2 ni. nanti dah besar nanti sikit mmg kenal dah rasa dia. awal2 20++ weeks ni dia rasa tersentak2 mcm tu.

Saya masa 20w susah sikit nak rasa. Dia ada tp mmg kena betul2 tgh diam tak buat apa. Skrg dah 22 weeks asik terkejut je rasa dia gerak. Okay je tu dont worry. #firstmomjuga

saya pun first time mom , dah 22 weeks baby aktif sngt skrg🥺masa 20 weeks dia tk rasa sngt mayb kena tunggu sikit

First time tu akan rasa mcm perut berdenyut. Lama2 makin kuat kick tu. Bestnyaaa lah rindu that moment 🥹

6mo ago

iye btul. saya first pregnant ni pon dia rasa denyut2.. pastu dh masuk 21w ni perhh aktif btul. rasa btul dia tendang. tapi halus la. sbb baby tecik lg kan..