Janin gerak seusia 19 minggu?

Hi mommys , i 19 weeks and feel something bwh pusat i. Rasa mcm berdenyut tapi sekali dua tk kira masa. Bila sy sentuh takda pulak denyut tu. Saya konfius itu makna nya sy dh bole rse gerakkan janin ke ? Macam mana ya mommys tau y'all punya baby's first kick ??#seriusnanya #firstmom #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

5 Balas

sy pun rasa first movement masa 19weeks. org slalu ckp first baby slalu rasa 20 weeks ke atas. mula2 tak perasan, tp bila berdenyut tu non stop, baru sy tau tu rupanya pergerakan baby. nnt makin lama makin kuat sis. hehe.

Sy rasa Dr 18 week camtu. Start 20w Lg kuat rasa dia gerak, cam tendang2 😂. Kalau terhimpit belah dia, akan rasa dia menendang.

ye, sy pun start 18minggu ke atas slalu rsa berdenyut. masuk 20 minggu bru boleh rsa gerakan n tendangan.

ye dh boleh rse tu gerakan baby🤩

thank u mommys♥️♥️♥️