Ttc selepas missed miscarriage

Kandungan pertama saya missed miscarriage masa 11weeks sbb kandungan kosong dan tak ada heart beat, tahun lepas bulan 2..sejak dari tu sampai sekarang dah hampir setahun masih lagi ttc..ada yang mengalami macam saya ke ? Perlu ke saya pergi fertility klinik ?

2 Balas

ya mcm sy. ttc 3 tahun, pregnant bulan 7/2021 keguguran masa 13w & pregnant semula bulan 8/2022. sy dah pernah ke fertility klinik masa tahun kedua kahwin so dah tau mmg ada pcos. so sejak lepas gugur tu mmg enjoy life je anggap ada rezeki then ada. takda, cuba lg. mcmtu je. & sy amal pemakanan sihat, bersenam gaya hidup sihat. makan folic acid mmg tak tinggal. Alhamdulillah skrg dah 33w. kalau sis risau, boleh je ke kk minta refer ke pakar o&g ckp nak rawatan kesuburan selepas keguguran.

sy 2x gugur sis..2020.. 2022 bru lekat balik . ggur sebab tak ada heart beat.kandungan xlepas 9 minggu. byk juga refer doktor. tak dapat punca kenapa. so anggap je la belum rezeki. 2022 tu mcam2 amalkan. makan folic acid setiap selepas subuh (konsisten),jaga pemakanan, mengurut ikhtiar hamil dan lain2. alhamdulillah sekarang da 36 weeks.tunggu masa nk bersalin je. sis jgn putus asa..sy doakan sis dikurniakan chaya mata pd masa terdekat.amin