Missed miscarriage

Salam mummy2 sekalian. pernah ada experience missed miscarriage tak? maksudnya kandungan tak menjadi, stop membesar dan doktor sahkan sudah keguguran walaupun takda turun darah atau sakit perut. doktor sahkan yang kandungan saya tak menjadi dan bg tempoh 2 minggu utk turun sndri. skrg dah seminggu tp xde tanda kantung tu nak keluar. langsung xd spotting. ada tak cara nak cepatkan kantung tu keluar sbb saya takut d&c 😢

5 Balas

sama macam saya.. x sampai 2 minggu kantung dah turun sendiri.. tp darah memang banyak.. ketul2 besar2... saya start contraction dr kul 11 malam cmtu bwk ke pukul 3 pg.. tertidur kejap.. kol 6 pg saya rasa ada benda nak keluar.. saya teran n keluar kantung.. mcm kes saya, x kena dnc cuma doktor korek sikit sbb ada sisa.. saya cuba ikhtiar dengan minum air coke 😢😢 sedih sgt ya Allah rasa cm gugurkan kndungan.. pdahal saya mmg tahu baby dah takde.. nanti kalau kantung turun sndri kt uma, awak kena bwk sekali ke hospital.. saya nasihatkan utk monitor lebih baik kencing dkt lantai sekurangnya kantung kita boleh sambut.. ada kes kantung termasuk dlm lobang jamban

Saya tak pasti untuk kerajaan tapi kalau swasta, doctor akan bagi pessary (masuk ubat dalam vagina) untuk cepatkan bukaan and kantung cepat keluar. Tapi mahal ubat tu dalam Rm200 lebih jugak and kena masukkan ubat dalam 2-3 kali sehari. Malam nanti akan ada contraction dan kantung pun keluar sendiri. Saya doakan supaya dipermudahkan urusan awak ya 🤲🏻

sy pernah missed miscarriage..sy tggu hmpir 3mggu jgk br ada tanda spotting..ps2 next day .bleeding sikit n mlm tu bleeding byk..kluar drh ketul2 smpai ptg esoknya baru kntung kluar..lps kntung kluar rasa lega..drh pun dh xbyk sgt kluar.

Sama laa dengan saya. Takda turun darah takda spotting. Cuma tunggu masa jatuh sendiri.

2y ago

maaf saya bertanya , sekarang kandungan puan dah jatuh sendiri ke ? sebab saya pun case yang sama . saya kena ke hospital balik next week .

dah berapa weeks tu sis? sbelum ni pernah scan n nampak heartbeat tak?

2y ago

saya dah 11w skrg. masa doc sahkan missed miscarriage 10w. doc cakap janin nya mengecut. xd heartbeat. dah scan bawah jugak