missed miscarriage

sapa sini pernah diagnose missed miscarriage(baby tak berkembang) pada trimester pertama? boleh share pengalaman disini.

16 Balas

Sy scan masa 8 weeks and doktor ckp baby xde n heart beat xde.. Tp kantung besar sama dgn usia kndgn n hormone tggi jugak mcm mengandung biasa.. Doktor suh dtg lagi after 2 week.. Sy pi scan.. Sama mcm 8 weeks, then esok tu turun darah sikit. Pi hosp,hosp check darah semua then sahkan missed miscarrige tp suh balik and biar turun sndr.. Sy makan nanas muda.. After 3 days,darah turun.. Heavy bleeding n contraction sakit sgt2.. Lepas kantung tu keluar baru dah hilang contraction tu.. Pagi tu rasa dah tak sedap nak jalan.. Malam tu gugur.. Pegi hosp balik, bawak kantung tu,hosp check sy incomplete miscarriage.. So kena dnc.. Redho jela hehe.. Sy rasa sakit sgt masa contraction masa gugur tu and doa byk2 agar xsakit la dnc.. Dgr org dok cite sakit semua.. Alhamdulillah dnc xrasa pape juz rasa ngilu sikit je.. Tu pun sehari je.. Esok tu normal dah mcm xde pape.. Doktor ckp after 3 bulan boleh usaha balik utk dpt baby.. Doakan sy mommies semua.. Hope to see a rainbow after the rain.. 😁

5y ago

Same story... Now preparing to move on... Hope to see the rainbow too

me... @16weeks but bby dah x de at 14weeks... rs pelik sbb diri rs mcm biasa x loya..x sakit perut..hati rs x sedap je then ajak husbd p klinik..di klinik doc muke pucat de kata i refer u p hospital segera ye terua masuk emergency.. weolls pelik..then weolls p je la hospital.. jumpa pakar tp masa tu doc kata boleh selamat tp sgt kritical doc bg rest dan ubat.. tp lepas 2 hari masa kat umah i sakit perut contraction...sakit giler..tp i dah redha awal..so mmg kuar la bby... sempurna sgt ...i basuh dan i balut elok2 sbb i sorang kat umah..i minya husbd i tanam. so p hospital doc check mmg dah complete misscariage x payah cuci lg.. so mc 10 hr + 1weeks doc i bg ..sedih mmg sedih tp i redha..

Bulan 10 tahun lepas saya pergi check waktu 5w dekat klinik then doc cakap kandungan taksihat. Lepastu saya pergi klinik lain dalam 9w,doc check kandungan size taksama dengan week pregnant which is kandungan saya masa tu 7w. Doc sahkan saya missed miscarriage. 2w lepastu saya pergi kk dan dapat surat kena rujuk hkl. Bila scan dari bawah ye saya missed miscarriage, dapat appoinment lagi 2w untuk buat dnc tapi taksempat buat dnc,seminggu lepastu dah bleeding teruk and normal keguguran. Sekarang saya pregnant lagi,baru 5w...doakan saya dan kandungan sihat sempurna sampai bersalin nanti.

Saya pernah bulan 4 aritu keguguran....first dpt tau bile scan baby xde heartbeat..time tu sepatutnye dah 9 minggu mcm tu...tp bile dr tngok janin x berkembang n stop sampai kat week 5 shj...after tunggu 2 minggu jatuh sendiri tp still kene d&c sbb ade sisa lg kat dlm... Alhamdulillah, Now tgh pregnant lg 9 week ++..doakan semuanya selamat yaa

2y ago

sakit x dnc sis?

Masa scan yg tau bby xbrkmbang,doc ckp dlm kantung leper..mse tu dah start bleeding sikit2..scan pertama di klinik gov..12 minggu..esknya,tumpah darah yg byk kt umh..smp pengsan!g hosptal kne dnc..skli di red zone ( tanpa bius),skli di OP (Mle bius separuh,tp sbb rse sakit jgk kenalah bius penuh)..apa boleh bt,semua aturan Allah.

5y ago

Sama lah... Skit mental Dan fizikal... Sedih sgt😪

saya, sepatutnya 12 minggu tapi baby stop growing on 7 weeks. baru lepas jatuh last week. itu pun saya usahakan dia jatuh. saya taknak d&c. doakan saya akan mengandung dan selamat melahirkan ya 😊

🙋‍♀🙋‍♀. Bulan 7/2018. Baby x jadi hanya ada kntung je. Kena dnc masa kandungan 14w. Alhamdulillah sekarang mgndung 32w 😃😃😃

sy baru je missed miscarRriage bulan puasa aritu...Doktr sahkan saiz baby xberkembang (7weeks) sepatutnya 10 minggu... dan tu adalah kandungan yang pertama...

🙋 gugur masa kandugan 11weeks. Scan 3× kantung kosong. Dr diagnosed missed miscarriage. Gugur sendiri on Feb. April pregnant again. I'm 20weeks + now.

Saya. First preg, ikot kiraan dah 8week, scan baru 5week. Dr kata baby tk mengembang. mengecut. Selang 3hari terus fresh blood. Scan mmg tkde dah. Kosong.