Hi moms, bleh kongsi sikit tak cara nak naikkan hb dgn cepat, keputusan hb tadi 10.0 shaja 😔

Kandungan 7bulan

8 Balas

Saya makan zincofer dengan pati delima. Masa first checkup hb saya 11.5 border je. Then dr start zincofer saya terus add on dgn pati delima so far bacaan saya 13.5 dan ke atas. Dr stop zincofer sb bacaan da cantik tukar amik iron tablet plak still sama saya makn dgn pati delima paling latest bacaan saya 13.6. Tapi before consume apa apa make sure consult with ur dr first.

HB saya 15.4 semua nurse doktor puji. Saya kuat je minum caffein dgn makan manis. tapi dalam masa yg sama saya suka makan jambu batu, air barli kosong dgn tiap pagi minum susu kambing wildan. tak tau mana satu yg buat kan hb saya sentiasa cantik.

saya hb low sebelum nie. gigih minum air barli sebelum next check up sbb kena minum air gula. bila time check up semua cantik. hb naik 12.5. air kencing pun okay. keputusan air gula pun okay. so sis try lah minum air barli kosong.

9mo ago

tak ada gdm tapi air ketuban byk so kena minum air gula lagi sekali. saya minum pagi makan sekali barli. awk rebus tawar jangan letak apa apa dah. barli kosong saja.

Saya makan zincofer dan minum susu kambing. Alhamdulillah naik balik hb

Saya minum susu calla milk sehari 2 kali alhmdulillah hb naik

try minum jus pati delima....insyaallah akan naik hb

boleh cuba makan jambu batu..

better minum air soya