Salam, mcm mana nk hilangkan rasa sedih baby meninggal usia 31 mggu? Tlg bg semangat..sedih nk urus

kan jenazah nanti😣

26 Balas

Allahuakbar 😭. Sabar ye sis. Allah uji sbb syg. Dia thu sis kuat & mampu lalui ujian dia. Mmg ambik masa utk kita terima hakikat yg pahit ni. Slow-2 nanti in shaa Allah sis akan ok. Cuma kena selalu positive. Jngn ddok sorang-2, jngn layan perasaan yg boleh mendorong kita utk rasa ‘sedih’. Sis boleh sedih tapi jngn lama-2 ya. Hidup mesti diteruskan. Sis beruntung sbb anak sis tunggu di pintu syurga nanti. Saya doakan moga sis dapat jalani hari-2 yg akan datang dengan penuh semangat, cekal. Moga-2 Allah angkat kesedihan sis & ganti dengan kegembiraan tak lama lagi.

Salam takziah sis😢sya faham perasaan tu, cara sya.. bnyakkan berdoa, jangan cari salah diri atau psgn, divert fikiran ke arah yg lebih positive contoh klu sy, mgkn klu baby lahir dia x smpurna, dia akan terseksa nt ..mgkin Tuhan ambil dlu sbb dia nak ganti yg lebih baik(ni cara sya sis tuk feel better), sya busykan diri baca article n pglaman2 ibu yg sma nasib dgn sya, sbb sya nak ambil smngt dorg tuk berdiri kembali n support suami pun kena kuat..kuatkan diri sis💪🏻

salam takziah sis .. saya pun kehilangan anak 20minggu .. sedih sgt sampai tak lalu makan , tak henti ii nangis , bercakap pun tak mahu .. dah lama ii 3/4 bulan sy dah mula okay .. hari ii solat doakan anak kat sana😭.. sampai satu haritu malam raya sy mimpi .. anak tu dtg lap air mata dia senyum cakap sayang mama , mama jangan nangis tau .. alhamdulillah pagi raya dh elok mkn .. tk sedih happy je .. tk lupa doakan dia hari ii🥰🥰

Sakit tu memang sakit tapi tu je la saat akhir kita nak boleh tatap baby pun. lepas tu hanya tinggal dlm ingatan saja. Allah swt pilih sebab memang kita akan cuba hadap situasi tu sampai akhir.. Allah swt takkan uji klau kita tak mampu.. tenangkan hati dgn fikir tu lah tiket nak ke syurga. nanti di akhirat dia boleh bantu sis..

Allahuakbar... sesungguhnya ujian Allah nie utk org2 hebat.. yg cekal hati nya.. Allah uji sbb Allah tw sis kuat & mampu utk hadapinya.. Allah nak bg hadiah yg lebih baik lg.. klu sis sedih.. nanges la.. luahkn sis.. jgn pendam2.. lps tu jgn lpe utk bgn smula.. Salam takziah..

Awak kne selalu lepaskn perasaan tu time doa ye.. Pstu awak kne pikir masih ramai lagi ibu2 kt luar tu di uji, niat dlm hti kne kuat.. Ank sis da tunggu kt syurga..percaya la rezeki Allah dlm pelbagai bentuk , bersedih xslh sis.. Lepaskn jgn simpan dlm hati ye..luahkn ..yg pnting sis kne sihatkn badan mental smula..

salam takziah ,Allah maha esa .Allah tahu ape yg terbaik utk sis .kalau boleh ajak lah orng berteman n jgan salahkan diri sendiri atau pasangan.sis beruntung anak sis dapat tarik sis ke syurga nnti .nak terima mmg susah sgt tapi kene redha .jage diri ,jage pantang sis .

sy pun baru kehilangan 6 hari yg lalu, 25w4d 😢 mmg berat, sedih sgt2 tp in shaa allah, sy belajar redha meski redha xmudah.. sgt susah.. alhamdulillah br 6 hari survive.. semoga kedepannya kita terus tabah ya mama. i feel u

9mo ago

sy pnh lalui begini..umur 25mgu.. redha dgn ktentuanNya.. Alhamdulillah lps setahun preggy lg.. sekarang da ada 5 org.. 4 gegurl 1 boboy

Wassalam.. salam takziah puan.. semoga puan diberikan kekuatan, ketabahan dan keredhaan atas ujian yg menimpa. Sy juga pernah melalui saat itu 1 ketika dahulu 2kali. Walaupun perit, bersabarlah, maka dgn itu InShaaAllah kemudian hari akan dikurniakan pelangi buat puan..

salam takziah awak, semoga terus kuat dan tabah even makan masa untuk lalui semua tu. saya tahun lepas kehilangan anak masa 32w, baby tak mampu survive. dalam pantang jangan duduk sorang tau awak, kalau boleh ada org teman. semoga terus kuat ye awak, Allah sayang awak 🌸