🤩 JOM Menang Produk Babyhood Bernilai RM1,028! Sertai Hari Ini, Parents!

Kami sedang mencari 1 orang pemenang bertuah untuk membawa pulang Babyhood Bassinette Grey & Nappy Bin!! Anda rasa anda layak? Cepat, sertai di sini: https://community.theasianparent.com/contest/cari-menang-bersama-tap/1675?lng=en

🤩 JOM Menang Produk Babyhood Bernilai RM1,028! Sertai Hari Ini, Parents!
88 Balas

Cara mengatasi bayi menangis di tempat tidur: 🤱Mula2 Kena check tengok Sama ada baby Lapar so Kena bagi susu (baby Selalu tunjuk clue Lapar seperti menggerakan lidah/mulut mcam nak makan, rooting reflex/memusingkan kepala ke kanan dan kiri seolah sedang mencari sesuatu, etc), sentuh pampers penuh/bocor tu kena tukar, kalau baby kembung perut cuba sapu minyak & beri urutan "I Love U", Rasa kalau cuaca panas buka Air-cond/kalau Tgh hari boleh pakai kipas pastikan baby baju pattern lubang2 so baby tak haba panas & kalau cuaca sejuk tak payah buka air-cond/kipas/kalau malam pastikan kasi baby baju lengan panjang or bedung supaya baby hangat. 🤱Yang Utama ialan Ibu Ayah membelikan tempat tidur baby yg Selesa & Selamat, Saya recommend ibu ayah beli brand Babyhood sebab ramai orang ambik brand ni, saudara mara saya pon guna brand ni so Saya pon berminat nak beli.. brand ni tahan Tak cepat rosak, design khas untuk keselesaan & keselamatan baby. 🤱Jika baby menangis terus tenangkan Mula2 boleh pujuk/ajak sembang eyes contact dgn baby sangat penting, Jika masih menangis cuba bedung, kalau baby jenis Tak Suka bedung cuba dukung/peluk or tepuk baby perlahan. 🤱Pasang White Noise (kalau beragama Islam boleh buka zikir/doa) supaya baby lebih tenang & tido lena 🤱Jika Baby menangis Ibu Ayah Jgn panik/mudah marah. Cuba Sabar & tenangkan diri barulah tenangkan Baby, sebab kalau Ibu Ayah tgh panik/marah degup jantung kuat baby boleh rasa tak selesa & mesti makin menangis. 🤱Pastikan Ibu Ayah kenal dgn perangai baby, contoh: kalau baby tak boleh jauh dr Ibu Ayah so Cuba baju Ibu Ayah yg belum dicuci Letak dkt tepi baby so baby boleh tido lena, atau Kasi baby betul2 tido Lena barulah tinggal baby (tengok nafas baby kalau cepat tu baby Masih blm betul2 Lena, kalau nampak nafas baby tenang tu baby dah tido Lena) & bonus boleh Letak CCTV so boleh tengok baby sambil buat krja Rumah, kalau tak nak CCTV bolehlah ibu ayah kejap2 pi tengok baby Sama ada terbangun/tak.. jgn tunggu baby menangis kuat. 💖Semoga Bermanfaat sebab selain Tips Dari Article, Saya dah practice langsung dkt baby Saya & memang betul2 berjaya💖