🤩 JOM Menang Produk Babyhood Bernilai RM1,028! Sertai Hari Ini, Parents!

Kami sedang mencari 1 orang pemenang bertuah untuk membawa pulang Babyhood Bassinette Grey & Nappy Bin!! Anda rasa anda layak? Cepat, sertai di sini: https://community.theasianparent.com/contest/cari-menang-bersama-tap/1675?lng=en

🤩 JOM Menang Produk Babyhood Bernilai RM1,028! Sertai Hari Ini, Parents!
88 Balas

🚨 CARA MENGATASI BAYI MENANGIS DI TEMPAT TIDUR. #1 Jika anak menangis dalam katil bayi, pujuk dan berikan kata-kata semangat atau galakan. 🌻Contoh : Shhh... Jangan risau, Mami tak tinggal Afina. (dengan nada lembut sambil usap kepalanya) #2 BERIKAN MAINAN KESUKAANNYA 🌻Tinggalkan beberapa mainan kesukaannya untuk bayi bermain dan mengisi masa. #3 JANGAN SELALU MENDUKUNG DAN MEMBAWA ANAK KE BILIK ANDA UNTUK HENTIKAN TANGISAN 🌻Mengelakkan bayi terus berbuat demikian berulang kali sehingga menjadi habit. #4 JANGAN TINGGALKAN ANAK KETIKA DIA MASIH SEGAR 🌻Tunggu sehingga anak lena terlebih dahulu supaya dia tidak rasa takut ditinggalkan. #5 BANYAKKAN BERSABAR 🌻 Anak sedang belajar emosi melalui persekitarannya. Emosi yang positif oleh ibu bapanya boleh menjadikan anak lebih pandai mengawal emosinya kelak. 🌻 Bayi adalah manusia kecil yang sedang belajar tentang segalanya. Berikan mereka masa untuk memahaminya 🌻 #BabyhoodMalaysia #theAsianparentMalaysia