.

kalo pgerakan bby krang dan x aktif mcm sllu ..agaknye pkol 6 ptg nnti bleh pegi hos tak? doc mrah kita tak lps tu? hermm

9 Balas

Ttg komen negatif tu no komen. Nurse ada explain kan bagaimana kira pergerakan baby. Start 9am to 9pm. 10 pergerakan yg kuat. Sis kena tahu jugak aktiviti harian baby. Cth, baby jenis tidur siang and aktif malam. Klau malam nti dia still tak aktif dan pergerakan tak cukup 10 kena cepat2 refer hospital.

5y ago

Dah ckup 10 pada pukul 7:40 tadi sis.. Okay kan? Baby sya tido lebih kurang jam 11-1 ptg macamtu.. Bukan tidur lama lah,jangkaan jam jak.. Nak pantau untuk esok pula ni sebab hari ni ckup 10

Syukur.. Dah cukup sis,nak tengok macam mana esok pula.. Tq ya sis. Tu la sis,saya pun tgh risau tadi sbab tu malas nak reply dia.. Takpa la,doakan yang baik2 untuk dia😆😀

5y ago

Huhuhu terstress sekejap tadi maybe dia tido.. Ya sis,tq sebab "membantu" 😲😜😂😊

Org kt sini tk mmbantu,tkyah tnya sni sbb org kt sni lgsung tk mmbntu. jwb 1 soalan tuk dptkn poin lps tu hilang .. skrng brpa kicks? klau kurg gi hos cpt,pntau baby...

5y ago

K

Tak marah sis. Masa sy cek bukaan ramai yg dtg sbb baby kurg gerak. Jgn risau doktor2 akan layan dgn baik.

5y ago

Dh cukup 10 kicks,sis.. Saya nak pantau baby untuk esok pula macam mana.. Risau jg dibuatnya

nurse tak marah 🙂 lebih baik amek langkah berjaga ye

5y ago

Dh ckup 10 kiraan pkul 7:40 tadi sis. Okay kan sbb belum 12 jam?

Dlm masa 24 jam kena jumpa doc.. Lg cpt lg bgs

5y ago

Oki. If taj cukup pergi hospital ok. Bukan apa, kita sibuk jaga anak-anak dr td dia boleh ckp kita diam lepas jawab. Mana tak marah. 🤣🤣🤣

Takkan marah. Lebih baik kalau pergi check

5y ago

Alright sis.. thank u😊😊

Dh try stimulate pergerakan baby?

5y ago

Dah sis.. hurmm

Brp weeks ?

5y ago

I see, makin bsar bby mkin kurang prgerakan tu.. So, sis kena kira prgerakan mcm yg nurse ckp 10kicks dlm 12jam.. Mcm sy skrg 38weeks lg kurang x berombak2 sda pergerakan perut kdg rsau jg tp sy sllu rangsang prgerakan dia.. Hehe