Kuat tidur.

Nak tanya awal pregnancy ni memang normal ke kuat tido ? Saye pregnant 4 minggu dan kuat sangat tido, bangun subuh sambung tido smpai pkol 1 ptg, lepas tu pkol 4 ptg mcm tu tido balik smpai pkol 5. Ade ke yg sme mcm sye ?

7 Balas

Saya prgnant kali pertama hari tu, asal letak kepala tidur, asal ada waktu lapang tidur, sampai dah tidur bnyak pun, nk tido lagi. Kandungan saya bertahan 3 bulan je, tapi kali ni Allah bagi rezeki lagi, lepas 2 bulan saya keguguran hari tu. saya prgannt, kali ni saya ptg je jadi berat kepala, peningg lps tu nk tido. Bangun tido je mual dan pening. Kandungan baru nk masuk 5w.😊

2y ago

Saya risau jugak, sbb doc dah pesan kalau nak prgnant balik 3-6 bulan, ni bru dua bulan, takut pun ada. Tapi pikir Allah nak bagi, dan saya nak sangatt. Rezeki. Semoga baby kita sihat sihat ya sis😊

sama sis 🥲😭 pagi pagi kdg terjaga jul 3 pgi terus x tido smpai kul 1 ptg. 1 tu tido balik lgipun saya x boleh berdiri lama dgn duduk lama auto kram perut tu yg saya baring je. baring pun tegak je

Sy pon kuat tido time pregnant sis start 1st smpailah 3rd trimester. Klu pgi jalan2 dlm kereta pon sempat tdo. Dlm sehari 4/5jam je sy betul2 xtdo. Pastu bby kluar pon mcm mak dia kuat tido 😂

blh je nk tido tp jgn terlalu lyn sgt mata tu.. sy haritu pun mcm tu jgk waktu mengandung dgn alahan lg tp sy gagahkan diri jgk bt kerja² rmh harian spt biasa..

2y ago

Kdg sye rse mlas je tu yg baring terus trtido 😂

time pregnant mmg mengantuk sgt2 . dpt tidur 1jam or stgh jam jd lah . bg sy tidur je puas2 sbb lps beranak , kena jaga anak dpt anak susah nk tidur dh

Sama sis. Pantang ada masa lapang berat je mata ni haa sampai suami dh tegur

Sama sis , saya pun selalu rasa mengantuk yang amat 🥹