Ais

Kalau minum ais boleh ke? Orang cakap nnti baby besar, tp tak ada ais tak boleh minum ?

16 Balas

Xla..mne ada...mitos semata mata..😂✌blh je minum...hehe...nti dh bersalin nti..kne setaun puasa xleh minum air sejuk n ais.nti😂✌

Minum jela awk. Org tu pndai ckp je😅. Sy time peknen ni xde nye pntg2 sume sy bedal. Sbb msa pntg nti bru la itu ini sume x bole.

Minum je.. Sy dulu suka minum ais juga..tiap kali makan minum ais.. Alhamdulillah.. Baby normal je berat bila lahir.

Sy pun suka minum air berais sejak tahu sy pregnant. Cuaca panas, tidak tahan minum air biasa.

sy mnum ais till now 39week.. tgu due pun masi consume ais+air+limau+asamboi+sugar 😊

Aiss Tu boleh bagii baby besar ke?? Baik tnya doktor sis... Manatau hnya mitoss jee

5y ago

Okey nnti check up sy tnya sy update okey

Boleh je minum sis, yg buat bby besar tu kalau air ais tu ada gula tggi..

Xla besa.. Sye mmg kne mnm ais dri awl prgnant skrg 33w bby bru 1.8

Mitos sis. Minum ais boleh saja yang penting bukan minna berperisa

Sy hri2 mkan ais . Bla scan brat bby normal je . Xda besar mna pn