Minum ais time mengandung

Boleh tak minum ais time mengandung?. Saya sekarang dah 7 weeks. Apa kesannya kalau minum ais or air sejuk ?. Please 🙏🏻

17 Balas

Bole jer minum xde masalah pon.. Tapi kalau sy memang tak minum air ade ais.. Baby beso nanti.. Dan sy amalkan minum air kelapa muda bila dh masuk 4bulan hgga bersalin.. Mgkin ramai akan kata cuma mitos org tua2.. Tp yg tu sy ikut.. Senang bsalin.. Semua anak xde yg lebih dari 2.9kg.. Paling kecik 2.5kg Alhamdulillah semua Sihat.. Dan kulit bersih takde masalah eczema ke kulit ruam ke atau ape2..

2y ago

Jadinya Kalau makan ais atau minum baby boleh jadi besar eh,?

Saya pun sama, saya pelik kalau minum ais je yg saya rasa boleh hilangkan rasa mual tu. So sy selalu minum ais sampai saya batuk, 😭 Tapi takut juga, harap takda apa-apa lah sis..kita doa banyak2..

saya pun sama ..suka sgt minum ais,lagi² dapat milo ais ..masa pregnant mmg jarang minum air panas..alhamdulillah tak ada apa²,cuma nya baby besar semangat msa deliver 3.7kg 😅

tak sure laa effect dia apa, tapi sy memang dari awal preggy sampai tengah tunggu hari still mengunyah ais n minum air sejuk hihihi in shaa Allah tade apaa😊

minum je sis... nnt dah bsalin, xleh nk minum... sy pon skrg ank dah masuk 3 pon same, ais tu wajib tiap hari... dpt sekali sehari pon xpe...

boleh je nak minum ais.sy pun Dr awal pregnant Smpai nk hjng bersalin ni minum ais..tp jgn lah kerap sgt..takut batuk plk.

4y ago

baik terima kasih awak 😊

Boleh je minum ais. Takde apape kesan buruk pun. Baby gerak active je. Enjoy your pregnancy #TAPSupermoms

Blh je mnum ais..alhamdulillah xde pe3 pon alhamdulillah setahun da ank 🤣🤣

boleh je.. saya dulu hari2 minum ais blended tekak rasa nk bende sejuk jee

bole je minum sis ,, janji air kosong .. nurse pun galakkan ..