34 weeks kuat minum ais bahaya ke?

hujung2 kehamilan ni asyik mencari ais je..even minum air sejuk coway kena ade ais..tapi tak kunyah ais pon..kalau xde ais air jadi lain macam rasa 😂..bahaya ke ye?#firstmom #firstbaby

10 Balas

saya hujung hujung tri mmg nak ais je. kdg tu kunyah ais mcm tu je sampai suami geleng kepala tengok tp kalau tak dpt boleh menangis. tiap pagi petang malam mesti cari ais. haritu ada dengr dekat tiktok, ada doktor tu ckp takde effect baby besar pun kalau minum ais, nanti ais tu jadi air jugak🤭

boleh je kunyah ais ke minum air ais ke.. bila masuk tekak akan jadi ikut suhu badan. baby tak besar pun kalau kunyah ais atau minum air sejuk kosong. yg jadi baby besar kalau kita minum air ais yang manis2 tanpa kawalan. tu baru la baby besar.. silap2 sangkut gdm😬

7mo ago

fahamm 😆😆😆

saya dari awal pregnant mmg minum air sejuk berais lagi2 kalau cuaca panas..yg saya tau kalau setakat air kosong xde masalah pun lain la kalau hari2 minum air sejuk yg ada gula tu tak elokla🤣

takda apa² masalah mnum air ais. sy pon dr awal hamil suka mnum air ais. tp just utk pengetahuan awk lah.. craving ais ni menandakan bdn kita kekurangan iron dlm bdn.

Saya dari awal hamil minum ais je sis🤣🤣🤣 kluar g kedai pun mmg order air ais je. Kat rumah pun air coway kena sejuk2🤣 skrng 34w juga

7mo ago

lega dengarr..hehee..risau dok dgr org ckp baby besar la itu laa..🤭

sy dri awal pregnant smpai da 33wks minum air sejuk n ais. alhamdulillah baby membesar ikut weeks.

Saya dari awal preg memang minum ais. Alhamdullilah semua Okay je. Jarang kunyah laaaaa

boleh je. saya pun minum ais dari awal pregnant siap kunyah2 lagi 🤣

tiada ape2..normal..hujung2 kehamilan mmg akn ade sintom2 mcm tu

.