ibu hamil boleh minum ais tak?

hye..sy nak tnya..ibu2 hamil minum ais tak spnjang hamil..sy ada minum susah nak tinggal... Ada org cakap tak blh minum minuman ais risau pulak

12 Balas

Xdak mslh pun sy anak first smpai nak masuk 3 air ais sedia minum x tingai tapi air kosong la air manis kurang.huhu...boleh ja xdak mslh apa pun..

Sya minum ais milo ais air ais tapi jerang² mak ckp tidak baik untuk kendungan boleh bkin besar baby

Ok je nk minum ais minum je lah xde effect pd baby pun.x de dtgkn keguguran skali pun..jgn risau

Saya memang minum sejuk juga.. InshaAllah takda apa la.. Ikut badan orang agaknya

Blh dgn syarat jngn di tambah bahan lain minyal ny jus or semacam lah..

blh je.. asalkan jgn la mlmpau.. sb tkut baby bsr nt.. hehe

Minum je puan. Nanti pantang tak boleh dah 😅

sy memang minum air sejuk.. air x sejuk x lalu..

jgn kerap sangat, nt anak kesejukann

4y ago

ok ni klaka hahaha tkde kena mengena hahaha

Sy selalu je minum ais.