Bleeding atau Period?

Kalau ikutkan saya dah pregnant 5w4d waktu buat upt dekat rumah awal pagi 2 kali positive cuma samar2. Harini tiba2 saya bleeding penuh pantyliner (10days late period) pergi kk check scan masih tak nampak kantung so doktor suspect pregnant luar rahim, dia nak hantar saya hospital check dari bawah tapi tiba2 results upt saya negative, 2 kali kami check tapi still negative. Sekarang doktor suruh observe dekat rumah kalau masih berdarah kemungkinan period atau gugur.. kalau sakit perut kena pergi hospital. Sekarang saya confuse saya pregnant ke tak hmm and saya masih bleeding jugak sikit2 lepas balik kk .Siapa pernah alami hal yang sama? 10/5 pagi ni results upt saya positive menggunakan clear blue tapi darah masih keluar sepanjang malam macam period….

Bleeding atau Period?
9 Balas

Ni chemical pregnancy. Last year sy 6 kali mcm ni.. upt positive tp last2 period..nt upt akan negative..klu awk keguguran upt akan still positive tu.. sbb sy pun pernah keguguran sblm ni..keep on trying dan jgn stress2..masa sy dah give up dan malas nak pkr pasal anak dah..tiba2 upt sy positive lg.. akibat trauma dgn chemical pregnancy sy buat taktau je dan sy tunggu period sy turun..tp tiba2 tak turun2 haha last2 sy scan dan alhamdulillah dah ada heartbeat dah baby sy..skrg dah masuk 17weeks..all the best sis!

pantau dulu bleeding tu. if ada ketulan or something yang tak kena or sakit perut teramat sangat, maybe you should refer hospital. kalau you pregnat, even luar rahim sekalipun, hormon hcg you akan positive. even keguguran pun tetap akan positive lagi after that sebab nak back to normal akan take time sikit. but sebab you kata you ada buat test tapi samar samar kan. so now pantau dulu tengok macam mana. btw kalau period jenis senggugut or tak?

1y ago

Buat masa ni takde lagi ketulan ke apa2. Selama ni period takde sengugut pun.

kalau awk mengandung dlm atau luar rahim, upt awk akn positive. even keguguran pon upt tetap akn positive sampai 4 ke 6minggu lps gugur. sbb hormon hcg ambil masa nak hilang dri bdn lepas keguguran. kalau awk test upt negative and scan x nampak, mkna nya awk x mengandung and darah yg turun tu adalah darah period. or maybe chemical pregnancy.

1y ago

Ada jugak baca pasal chemical pregnancy ni. Terima kasih reply. Pagi esok saya akan buat test lagi sekali untuk confirmkan lagi.

Saya pernah kena. Doc kata chemical pregnancy... ambil masa sikit nak hilang double/positive line tu... saya hari ke-10 bleeding baru line samar dan lama2 dia jadi negative terus... semoga Pn sabar ya...

sy Rasa sis chemical pregnancy...mcm sy jugak kena haritu..upt positive and negative lepastu darah keluar mcm biasa tapi xda ketul²..pegi check doktor ckp sy chemical pregnancy...

sy mcmni jgk . chemical pregnancy . test upt kat hosp mmg neg . tp upt kat uma + tp samar lah . bleeding ..cek guna tvs pun tak nmpk kantung . 8 hri jgk bru drh stop .

sakit tak? klu sakit + bleeding confirm luar rahim. klu x sakit just bleeding pantau dlu

Sy rasa chemical pregnancy tu

mcm chemical pregnancy..