UPT sekejap positive sekejap negative

Hari ke-4 lambat period sy check +ve, tapi harini hari ke-10 sy check -ve. Patut ke sy pergi scan? Kalau pergi scan boleh nampak ke andaikata kalau betul pregnant 5 minggu 😭

UPT sekejap positive sekejap negative
4 Balas

saya mula mula macam ni, jadi saya rasa was was. saya kena confirmkan sebab saya kerja berat, so saya terus pergi klinik untuk scan. memang ada kantung @ 5 weeks. so, sejak dari tu saya terus jaga diri & tak buat kerja berat. saya doa yang baik baik untuk awak ♡

7mo ago

tula nampak kantung pun jadila utk kita berhati-hati & jaga diri. thank you awak, moga awak & anak sihat ye❤️

kalau betul 5 weeks selalunya dia akan scan transvaginal, dan boleh nampak dah. kalau dapat positif terang macam ni then tiba2 dapat negatif semula, memang saya rasa elok sis pergi check. risau kalau keguguran. moga semuanya elok2 je untuk sis & baby 💜🌹

6mo ago

sy dah pergi scan tadi kat sonobee tapi tak nampak lagi. ikut result clearblue dah 4-5minggu. hm sy tunggu lagi 3 minggu tengok macamana

Untuk kepastian saya rasa boleh je terus ke klinik.. kalau scan melalui atas tak nampak boleh scan melalui bawah.. biasa 5w nampak kantung je.. semoga urusan sis dipermudahkan ya ❤️

7mo ago

okay sis thank you, nanti sy pergi scan. nak tahu betul pregnant ke tak, sbb kalau tak pregnant sy nak aktif macam biasa. kalau betul pregnant sy nak extra jaga2 & rest.

nak nampak jelas dtg 8w mcmtu

6mo ago

itula sis sy baru balik dari scan kat sonobee, tapi tak nampak lagi. lepas 3 minggu diorang pesan utk dtg scan semula. balik terus check guna clearblue digital dah 4-5 minggu. sementara tu sy jaga jela elok2 andaikata betul pregnant 🥹