Chemical Pregnancy 😔

Siapa pernah kena Chemical Pregnancy? Dapat tau pregnant dgn Clear Blue, test upt strip biasa negative ,bila lama2 kering bru nampak faint line. Tapi esok lusa lepas check upt, dah bleeding + cramp mcm sengugut. Kalau ikut apps dah 4 weeks, bila scan guna Transvaginal takde kantung 😭. Lama2 bleeding tu turn to like a normal period. Rupanya dia tak menjadi untuk implantation and keluar jadi darah period macam biasa #Pengalamanfirsttime 😞.

Chemical Pregnancy 😔
7 Balas

Saya bru kena bln 4.. masa keluar darah tu ada ketul keluar sekali.. sebabkn sakit perut sgt sye masuk emergency 2 kali, last tu berdarah byk n keluar skali ketulan.. sye bawak sekali bg doktor dekat ppum cek utk HPE.. ujian HPE tnjuk tu mmg janin.. lepas keluar ketul tu alhamdulillah xde lg dah rse sakit perut.. InsyaAllah sis jgn risau, ada rezeki lg lepas ni.. lepas gugur tu, sye xdtg period lme bila tnye doktor dia kata normal dan xexpect nk buat test.. bln 6 bdn sakit dan lesu lepas tu breast rse lain mcm.. suspek pregnant trus g klinik dan doktor buat scan.. rupanya dah 8 mggu.. jgn putus asa ya sis ❤️ N mmg first time cek line sama mcm sis.. samar2 jek, tu sebab kandungan masih terlalu awal.. sye gugur pon doktor kata mgkin kandungan tak menjadi atau xlekat dengan betul.. jd bdn kita akan keluarkn janin.. waallahualam..

Chemical pregnancy boleh pregnant sis. Mula2 sya pun doktor diagnose chemical pregnancy sebab level beta hcg low sgt x smpai 50 pun. Stp minggu ambl drh. Sya amalkan folic acid & banyakkan berehat. 5w bacaan terus naik 500+. Skrg 7w oredi. Scan pun nampak & dgr degupan jantung baby. Sya doakan semua yg tgh usaha ttc akan berjaya dan kena yakin kita smua akan ada rezeki jadi ibumil satu hari nt! Amen!!

11mo ago

Awk post ni dah 2 tahun lepas

Macam sy minggu lepas. Doktor kat hospital tak percaya saya preknen sebab scan 7wks tak nampak apa2 even kantung. Tapi bleeding start banyak and keputusan darah beta HCG rendah. Dia suruh rest kat wad dulu. Tapi turn out memang ada uri keluar esoknya 🥲

3y ago

yeke? ya Allah. moga ada rezeki lainnn. insha'Allah

Pernah sis.. Pergi klinik die kate - ve.. Skali seminggu lps tu keluar air putih tiba2.. N tahu2 keluar darah dgn kantung semua.. InsyaAllah.. Semoga kita semua ada rezeki lain lps ni.. Aamiin Aamiin Ya Rabbal Alamin.. 🤲🏻🤲🏻

sama sis 😭. clear blue tnjuk prgnt .. husband happy sgt,, mak ayh dkt kmpung pon eksited dh ..sbb dh 7bln kawin .. tup tup perut sakit , gi klinik xnmpk ppe lg . lps tu smggu keluar darah @period 😭😭😭 .. sedihh sgt

2y ago

sye checmicl pregnancy..msh mggu rzeki

saya pernh msa bln 9 th leps..last skali gugr sdiri lpas darh koko klua xstop

semoga ada rezeki kpda yg menanti zuriat,jgn putus asa ye mommy²😇