Scan Tk Nampak

Kalau ikut kn 7w tpi kantung je besar, janin tk nmpk lagi.. Nk positif kn diri tpi terbawak2 rasa takut.. Takut kecewa.. Siapa ade pengalaman mcm ni.. Bolh share tk.. Tq

Scan Tk Nampak
48 Balas

sbb tu laaa kalau nk scan ni atas 10 week, bila scan awal2 mcm ni la jd, pk bkn2 mcm2 pk... ikut pendapat yg bkn doc semua... pastu kecewa, kecewa sehingga stress, pastu haaa paham2 laaa bila stress tu apa akan jd... kalau 7 week ni mmg biasanya tak nampak pape...tp ada kantung tu kira Alhamdulillah... cuma baby je tak nampak dgn scan... 7 week tu besar dia mcm semut je sis...(contoh)... tggu 12 week, doa byk2... insyaallah ada tu...

4y ago

Sye scan ni pon sbb mmg ade app dgn hospital.. Sbb sblm ni sye mmg ade problem gugur, janin tk menjadi, so doc kne follow up tiap bulan.. Tpi harap smue baik2 je.. Tpi klu ade bleeding ke ape mmg doc ckp cepat2 gi hospital blik

Saya dulu pun sama. 6 weeks tak nampak. Tunggu 10 weeks baru nampak. Takpe. Papepun tunggu je. Fikir positif. Bila mommy selalu positif. In shaa Allah. Akan bantu baby dalam perut. Doc selalu pesan tu kat saya. Skrg alhamdulillah anak saya dah nak masuk 5 bulan dah.

Bentuk kantung sis xbulat ade kemek..kantung yg baik adalah kantung yg bbentuk bulat..sis jg dri elok² ya jgn lasak² xperlu buat keje berat²..bykkn rehat ya..selagi xde bleeding sis positive je..byk² kan bdoa..in shaa Allah ade rezki sis nnti..

4y ago

Kalau doct dh ckp cmtu in shaa Allah ok tu..jgn terlalu stress pk kn..hihi

Btul tu sis...jgn stress sgt...ms sy scan 7w pn x nmpk..semlm scan 8w dh nmpk baby n dgr denyutan jantung baby skali... m'galir i mata.. syukur alhamdullillah sgt2...suami pn t'kejut kuat sgt n laju denyutan jantung baby...😊😊

4y ago

Kalu doc x ckap ape2.. alhamdullillah ok.. insyaallah..janji kantung tu cantik...

lau ikt kat scan tu brapa weeks? mcm sy ritu pun dr kate nampak kantung ja.. lps tu tnggu 2 minggu.. then scan balik nmpak bby and hearrbeat.. slgi xde bleeding jgn risau inshallah ade. lau ade bleeding skit tu terus jumpa dr..

4y ago

Tq sis doakan.. Tu lh first pregnant so tk thu nk bli susu ape, vitamin ape untk ibu mengandung kn.. Haha kekok sikit

Doa banyak2, jangan stress, jaga diri bebaik. Saya pun nampak kantung je 7week, tetapi scan utk 12week kantung x mbesar, janin pun xda dan gugur. Sis doa byk2 sbb ada je Awl2 xnmpk nnt 12 week ke atas InshaaAllah nampak

4y ago

First gugur, second ade bleeding.. Yg ke3 ni alhamdulillah tk de bleeding atau ape2..

Saya pena mcm nie.. Start scan dr 4w smpi 7w kantung kosong.. Dlm mse yg sama ada spotting,bleeding..sikit2 lama2 byk.. G hospital doc sah kn mc,slgi xde apa2 kluar trus je positive..insyallah.. Setiap org lain2.

4y ago

Alhamdulillah rezeki sis.. Insyaallah harap smue baik2

Saya 6w bleeding, pergi hospital memang nampak kantung kosong je. Dah down sangat time tu. Tapi alhamdulillah, 11w pergi scan dah boleh dengar jantung baby & nampak dia aktif gerak2 kat dalam.😊

4y ago

InshaAllah . Harap semua urusan kita dipermudahkan.😊

Sye anak first 7week still tak nampak, repeat scan 2minggu alhamdulillah pakej dgn heartbeat sekali nampak.. maybe baby kecik lagi.. teruskan mkn folic acid makan yg berkhasiat.. stay positif sis

4y ago

Insyaallah tq sis.. Harap smue baik2 je..

sy pernah kguguran scan mcm nie..kantung xberapa bulat..doktor kata kandungan xmjadi..ada bleeding...tp kalau puan xbleeding..insyaAllah kandungan puan ok..semoga semua dpermudahkan Allah...

4y ago

Itu lh.. Doc pon ade ckp klu ade bleeding kne cpt2 dtg hospital dn mungkin kandungan tk jdi.. Tpi harap buat mse skrg ni tk de ape2 yg jdi.. Moga smue baik2 je.. Bleeding n skt2 pon tk de, tnggu 2mnggu lgi untk scan