Kandungan 6 minggu 2 hari

Salam,normal ke 6w 2d doktor scan tk nampak apa2 lgi klau ikut kn las periot 9w 4d sy periot tk teratur Doktor ade kate takut hamil di luar rahim jdi risau pulak

11 Balas

Terima kasih mommy semua yg bagi moral support.. saya pun mengalami masalah yg sama seperti sis Istiqomah Abdullah.. doktor gomen xnmpk scan tu dgn jelas dia assume saya gugur.. sedangkan doktor swasta ada nmpk baby 0.47cm cuma minta repeat scan lagi 2 minggu.. saya risau sgt smpi menangis semalaman.. arini baca komen mommies2 semua.. semua words +ve jek.. lega rasa walaupun hati berdebar2 😢

11mo ago

betul tu,,Sama ngan cam rase down sikit..bila doc scan hr ni x nmpk ape2..7w..repeat lg 2 mggu..hope ok lh ye🤲

sama macam sy.. masa 6w4d.scan klinik swasta tak nampak apa..doc suspek kandungan luar rahim ,dpt surat refer ke bhgian emergency hspital untuk buta tVS..bila ke hospital.. scan dkt zone kuning xnampak jgk. kna warded ,masa procedure untuk tvs. doc dkt ward scan. nampak kantung kecik. tpi xboleh nk ukur.. tunggu date 26 ni pulak..berdebar nk tunggu date ni..,😔

11mo ago

Insha Allah ads tu Puan. baby kecik sgt lagi. saya pernah alami sama seperti Puan. waktu kandungan pertama dulu. skrg baby dah umur 3 tahun

sy dh 2 kali scan pertama scan tu 4w 2d ada nampak kantung samar2 lepas tu doctor suruh sy balek 2 minggu lg mase sy scan balek tu dh 6w 1d nampak kantung samar2 pastu ada titik putih doctor kate risau kandungan luar rahim tpi sy tkde tande ape2 pun kram perut ke kluar darah pun tkde moga2 je doctor silap

saya kena tunggu nx week untuk repeat scan. scan last week waktu 7w kalau ikut last period. period cycle saya 34 hari. ikut scan 6w4d. nak tunggu next week tu ya Allah lama betul rasa. moga dipermudahkan urusan kita semua. bayi kita membesar dengan sihat, selamat dan sempurna♥️♥️

Kita fikir yg baik2, Allah pasti beri yg baik2. Doa selalu, mintak Allah sihatkan, sembuhkan kandungan & selamatkan, lindungi kandungan dari mudarat juga segala perkara yg kita taktau.

Sama..haritu sy scan 6w 2d npk kantung sja..doctor suruh mai lps 2 minggu..hari ini sy baru 7 minggu..nak seminggu lagi tunggu next appt…2 minggu tunggu tu seperti 2 tahun☺️

11mo ago

sama sya sis,kandungan 7week nk tunggu 2minggu to mcm2 dlm kpla ni dipkir huhu

Normal awak sy first scan 8 week just nampak kantung je second scan masa 9week dah nampak baby and heart beat . Harap membantu 🙏🏻

11mo ago

terima kasih.....sangat membantu

haah sama la . scan haritu tak nampak kantung lagi . dia suruh mai 2minggu lagi . sy pun period tak teratur juga takut luar rahim

11mo ago

saling mendoakan ya sis semoga kita semua baik2 shje

fkir +ve je yunk, xpe nnty repeat leps 2 mggu....

Boleh scan lg 2 minggu utk pengesahan

11mo ago

Sama-sama