Scan Tk Nampak

Kalau ikut kn 7w tpi kantung je besar, janin tk nmpk lagi.. Nk positif kn diri tpi terbawak2 rasa takut.. Takut kecewa.. Siapa ade pengalaman mcm ni.. Bolh share tk.. Tq

Scan Tk Nampak
48 Balas

Baru lagi tu... Saya pun awal2 scan 8w, nmpk kantung jea... Pastu doc bwt appointment utk scan lgi lps 2 minggu... Scan kali kedua tu dh nmpk janin... Jgn risaw... Insyaa Allah smua okay...

4y ago

Alhamdulillah lega sye dngr.. Tk de tkt sngt dh.. Sblm ni sye ingt sye je tk normal..☺️

Saya 8week pun masih nampak kantung...alhamdulillah,time scan 10week dah nampak baby n heartbeat...dont worry sis, bykkan rehat n stay positive..moga dipermudahkan segala urusan 😊

4y ago

Dont worry k..

Fikir positive je. InshaaAllah ada rezeki. Selagi tak keluar darah. Mungkin awak punya persenyawaan lambat tu yang masih tak nampak janin. Doa yang baik-baik je okay 🌸

4y ago

Tu lh harap semua baik2 je.. Bleeding, cram perut semua alhamdulillah tk de.. Tq share pendapat

Saya pon sama sis. Kita doa yang Baik2. Jangn stress dan angkat berat. Dah 7 minggu tapi blm nmpk janin lagi, dr suruh scan lagi 2 minggu. 😊

4y ago

Thanks.. Lega sye dngr. Harp smue baik2 je

saya time scan 8 week janin tak nampak lagi , repeat scan 11 week alhamdullilah dah nampak janin dngn hearbeat , think positif okay ☺️

4y ago

Saya pun lega mendengarnya

dnt worry sis, kdg2 bilangan last period kita n umur bby tu xsama.. sy bru lps lalui.. ☺️ bnyk kn istifar dan yakin ye.. jgn fkir buruk..

4y ago

Alright tq sis☺️

tak pe sis..positive thinking jer ya.. sbab kadang baby kecil ..insyaallah nanti repeat scan ade lah tu. . doa yg baik2 ya .. Aamiin

Saya pon sama 😭, nk positif kan diri..tp darah duk turun balik ,bila skan kantung ja mkin bsar..mggu depan kena skan balik ...

4y ago

Skrg apa2 pon sya follow dgn klinik ja..kcuali bila ada surat refer p hspital ..hrp sgt drah dah stop..skrg tmpt reja saya pon xbg sya msuk kerja..slagi kndumgan xok.

Kantung sama mcm saya scan 8week , dr kata kantung okey je dia suruh saya buat scan lagi 2 minggu . Harap tiada apa apa lah think positif

4y ago

Aah tu lh sme.. Sye pon tnggu 2mnggu lgi nk scan.. Harap smue baik2 je ye

Sy je ke yg ternampk.atau perasaan sy je...dkat gmbr ats tu..ats kantung mcm baby..nmpk stu bdn dia😯ke perasaan sy je.