minum air gula

Kalau esok saya minum air gula, harini saya kena buat apa ye, contoh cara pemakanan saya. First time, boleh tolong share tak.

9 Balas

Mcm saya nurse ckp stop makan jam 12tghmalam. Tapi boleh je minum air putih. Cuma klu boleh sebelum puasa elakkan makanan manis². Byk kan minum air masak. Good luck mommy!

Last mkn jam 10 mlm lpas tu puasa.. Lg satu klu nk minum air putih pun last kul 12mlm sbb tkut nnti kacau bacaan gula dlm darah.. Good luck sis ms minum air gula nnti😊

Makan mcm biasa & puasa star pukul 10 mlm. Kalau control mkn sbb xnk tinggi bacaan air gula takut kita ada gdm tp bila control xdpt detect gdm. Bahaya pulak.

Kawal pemakanan, kurang kn mkn & minum manis2.. Lps tu malam nnt mula puasa, blh minum air kosong shj.. Pagi nnt bru ke klinik utk mnum air gula 😊

pstu pg esk skli mnm stu cwan air msk.... lps amik drh mnm air gula lpstu mnm air msk 2jam kptsan kuar trs mnm air msk byk3

start puasa 10pm nii sampai 8am esok... esok g kk bagitaw kena minum air gula kat kaunter ibu dan anak tuu...

Pstikan selepas jam 10 malam x boleh makan dah . Kena puasa sehingga masa minum air gula ye mommy.

makan mcm biasa. last makan sebelum 10pm.

mlm ni mnm air msk smpi kol 10