Sakit perut

Kalau buat kerja rumah, pastu aktif sikit lepastu akan sakit perut. Normal ke? Adik saya ckp dia xde pulak macam tu. Dari 6 minggu mcm tu.

6 Balas

Tak normal sis. saya dah 2kali gugur sbb buat jugak kerja even sakit perut. Last last keluar darah slow slow terus gugur. Preg kali ketiga ni saya tak buat kerja rumah apapa langsung termasuk masak. banyakkan rest and jangan angkat benda berat langsung termasuk kain basah. Bedrest sampai kandungan awak dah 2nd trimester atau 10 minggu ke atas baru sambung buat kerja balik. alhamdulillah now saya dah 15w.

Saya pun sama sis , perut saya sakit sgat skrg 5weeks. Mcm senggugut kdg2 mcm nak membuang tpi X . Stiap hri mcm tu , pgi2 sya akan terbangun pkul 2-3 pgi sbb skit tu . Normalkah? Org lain ckp normal sbb bby membesar

3y ago

Yup normal sbb 4w mmg halus lagi. Better scan 8w ke atas baru puas hati.

if sakit jumpa doc awak . setiap org pregnancy lain² . jgn bila org tu ok . kita rasa ok gak . kita rasa sakit . kita jumpa doc .

dah scan? okay ke? kalau uri bahagian bawah pun boleh rasa sakit kalau aktif. ada macam macam sebab. kena refer doctor

Boleh cerita pd doktor.

kandungan nak rehat tu