Perut mengeras

Hi mummy. Saya 1st time mom, dah masuk 35 weeks. Normal ke kalau waktu macam ni perut kerap mengeras, tapi takde rasa sakit? Kadang² ada jugak rasa sakit macam sengugut tu tapi sangat la mild dan tak kerap. Dan normal ke kalau baby kurang gerak waktu macam ni. Sekarang ni siang dia kurang gerak, tapi malam dia aktif. Nak buat kiraan tu macam susah sikit. #SeriusTanya #bantujawab

2 Balas

klu sakit kerap 10 minit skali terus ke hospital.. klu 30 minit -1jam skali mgkn contrction plsu.. bby kurang gerak mgkn sbb dh sempit tp pntau pstikan cukup 10 gerakan.. dlm tmpoh 4 jam mesti kne gerak, klu tak, sgera ke hospital..

kita sama sis perut kerap mengeras tp sy plus ad sakit pinggang sikit..