posisi bayi

kalau baby da pusing kepala kebawah . dia boleh je kan naik semula? n sesuka hati dia la kan nk turun naik? ?? sbb skrg 24w . doc kata kepala baby da turun bawah . tak awal sgt ke die trun . sbb mase first dulu 28w kple area tulang punggul sy je . 30w betul² tgh² kt bwh .

2 Balas

pusing kepala d bwh je sis bru . bkn msok laluan . klau msok laluan doc akn tekan kuat sikit bhagian ats kemaluan kita tu tnde bby ny kepala da kt laluan . klau ats sikit doc rse tu kira dy pusing shje . normal . ad yg 5bln bby da pusing kepala kt bwh . naik balik kepala tu xprnh la lg dgr . biase klau da pusing kepala kt bwh just stay je mcm tu posisi dy smpai mse sesuai tok msok laluan plak .

5y ago

mudh mudhn . fikir yg baik2 je sis

Pernah tanya doc, kalau kepala baby dah turun bawah dia xkan naik lagi. Taktau betul ke tak. Tp kalau doc yg kata mcm tu mknanya betul la kan. 😅 kepala baby sy dah turun masa 27weeks.

5y ago

yeke . ingat dia suke² boleh pusing² .. sbb baru 24w . mcm awal sgt die turun . 😅