Waktu dulu-dulu zaman kita, berapa ya dapat?

Hi semua selamat petang🥰 Nak tanya lah, waktu zaman kita sekolah dulu-dulu kan... Berapa ya duit belanja anda semua?💵 Min dulu sekolah rendah Rm2, sekolah menengah Rm4😅

Waktu dulu-dulu zaman kita, berapa ya dapat?
446 Balas

assalamualaikum . maaf lari tajuk , saya sngt² perlukan bantuan skrg . saya tengah mengandung skrg dalam 4 bulan gtu . saya berhenti kerja dari bulan 5 lagi d sebabkan alahan ketika mengandung yg sngt teruk , slps alahan dah okay tgh cari kerja yg bersesuaian tpi sngt payah nak cari lg² dgn keadaan skrg ni . 😥 saya meminta sedikit belas kasihan dari kalian jika dapat membantu . 🙌 ni akaun bank saya : 12100-41-00006459-1 BSN . MINTA MAAF ni ja yg sya dapat buat , sya sngt sngt perlukan pertolongan .. sedikit saja pun tdk mengapa . skrg sya tengah menumpang bilik sewa dgn kawan , sya malu untuk terus mngharapkan dia .. 😭 saya tak menipu . kalau nak wassap sy ni no fon 0199760702 . saya tak tau nak minta pertolongan dri siapa lg dgn keadaan skrg . 🥺 Kalau ada sesiapa tau d mna tempat yg bole sy memohon pertolongan skrg ble juga bgtau sy terus . Terima kasih

Dulu masa kecik2 , sekolah di sjk laaa.. rm1 kot tak ingat.. lpstu pindah skolah kt kpg , RM1/RM2 mctu.. lpstu dah masuk sek mnengah , Rm2/Rm3 .. Then ,masuk asrama.. duit mmg ada kat tangan tp tu laa.. bahaya sbb stay asrama..duit pun saya mintak tolong cikgu simpan duit saya 😆 cikgu tu kawan mak saya la.. dah tingkatan 4/5 mcmtu, dah ada bank sendiri, boleh kluar pergi bank, duit simpan dalam Rm50/100 for 2/3bulan ..itu pun depend jugak la.. kalau ada bayar itu ini laa.. haha

Skolah rendah dlu 50sen je kdang 20sen, kdang duit tu menabung sbb mkan kt RMT, Skolah menenggah tkda, sbb ibu bpa ada msalh kewangan, sya pun tknk menyusahkn orng tua lgi2 kluarga dri susah, msa umur sya meningkat 15tahun, sya Cuba cari sijil buka gerai mkan @ bakery sndri, syukur skrng sya dh dpat, tpi sya tetap bersyukur dngan kehidupan sederhna, sya bhgia,

masa skola rendah rm1 dan dpt beli macam2....nasi lemak dlu 20sen je...keripap 10sen...air2 20sen...dpt lg menabung tau...bahagianya zaman kanak2 masa smk rm2 je kwn belanja air Cola setiap hari...sbb x suka mkn dptla bjimat jg klu rasa nak mkn kta beli roti je...tula zaman bujang bdn kuyus sgt sbb x suka makan...skrg dah beranak pinak smua nak telan ..huhu

masa sekolah rendah rm0.50 je sehari sebab dapat tajaan RMT...pastu sekolah menengah duduk asrama...pun makan free jugak..sebulan bayar rm30 je.tak pernah pergi belanja pun dekat kantin sekolah...duit poket mak bagi rm50 sebulan.so lebih kurang rm3 la sehari...tetapi sekrang anak2 sekolah rm5 sehari pun x cukup...😭

sekolah rendah rm0.50 itulah duit untuk sekolah kebangsaan dan sekolah agama. nak duit lebih saya berjual di sekolah agama..jual acar betik. sekolah menegah pula rm30 untuk sebulan. pandai2 la mengurus keawangan sendiri. Alhamdulillah.

skolah rndah dulu paling sikit kena bagi satu 20 atau 30 terus kalau bnyk satu 50 sen sy dpt.. tgktn pula, dapat satu rm1 atau rm1 lebih.. paling byk rm 2 lah dpt makan soto dan kuih 30 sen..

my dad kahwin 2 so balik ikut giliran time tu haha.. kalau ayah x balik dpt rm 3 from my mum.. kalau ayah balik dpt rm2 ( total rm5) haha time tu dpt rm5 rs mcm kayo rayo 🤣

sekolahbrendah 40 sen, sekolah menengah rm2 kot, tak ingat dah. sekolah form 4 duk asrama dptlah rm20-40 sebulan (dan ada lagi dermasiswa RM90 sebulan). syukurr

sek rendah free sbb mk sedara meniaga Kat kantin sek mse tu🤭..tpi bile sek agama rakyat bwak belanja rm1 kdg2 rm2 bergantung pd mk yg bgi. sek men dlm rm4