Cara Naikkan Berat Badan Anak, Berat Badan Ideal: Topik ATE Minggu Ini!

🥳 Jom ajukan soalan anda di ruangan post ini dan produk PERCUMA menanti 3 pengguna bertuah! Pakar yang akan berkongsi ilmu dan tips minggu ini adalah Dr Livia Chow Huey Ling, Consultant Paediatrician & Neonatologist, Pantai Hospital Ayer Keroh 📰 Topik: Berat Badan Anak: Cara Meningkatkan, Berat Badan Ideal, dll 🗓️ Tarikh: 19 Oktober 2023 Jika anda ada sebarang pertanyaan berkaitan dengan topik ini, jangan malu-malu untuk kemukakan soalan anda. Pakar kami akan sedia membantu! ⛔ *NOTA: Sebarang persoalan luar daripada topik dan tarikh yang ditetapkan mungkin tidak akan dijawab atau dipadam terus.

Cara Naikkan Berat Badan Anak, Berat Badan Ideal: Topik ATE Minggu Ini!
31 Balas

Hi Dr, my baby currently 8 months old with 6.8kg weight and 67cm height. Fully FM. Start giving him with solid food since 6 months old. He currently take 3 meal time with 2 snacking. Morning: Porridge/ cereal Lunch: Porridge with chicken/fish) + vegetable (carrott/ pumpkin/ brocoli/ any vegetable suit for him) Snacking time: Fruits or any bites food Dinner: Porridge with chicken/fish) + vegetable (carrott/ pumpkin/ brocoli/ any vegetable suit for him) Takes his FM around 5-6 oz in 1 time. With 2-3 hrs gap. I wish doctor can advise any tips to improve his weight.

7mo ago

Solid food seems to be quite adequate. You may want to consider putting few drops of olive oil into the porridge. You can add milk to the cereal for his breakfast. Snacking time you can serve cheese on and off.