Cara Naikkan Berat Badan Anak, Berat Badan Ideal: Topik ATE Minggu Ini!

🥳 Jom ajukan soalan anda di ruangan post ini dan produk PERCUMA menanti 3 pengguna bertuah! Pakar yang akan berkongsi ilmu dan tips minggu ini adalah Dr Livia Chow Huey Ling, Consultant Paediatrician & Neonatologist, Pantai Hospital Ayer Keroh 📰 Topik: Berat Badan Anak: Cara Meningkatkan, Berat Badan Ideal, dll 🗓️ Tarikh: 19 Oktober 2023 Jika anda ada sebarang pertanyaan berkaitan dengan topik ini, jangan malu-malu untuk kemukakan soalan anda. Pakar kami akan sedia membantu! ⛔ *NOTA: Sebarang persoalan luar daripada topik dan tarikh yang ditetapkan mungkin tidak akan dijawab atau dipadam terus.

Cara Naikkan Berat Badan Anak, Berat Badan Ideal: Topik ATE Minggu Ini!
31 Balas

Hai Dr. Saya ingin bertanya dua soalan. Anak saya sudah berusia 1 tahun 3 bulan. Pada waktu ini selera makan anak saya berkurangan terhadap nasi. 1) Adakah boleh jika saya gantikan menu nasi kepada menu lain seperti kentang, mee atau roti pada waktu makan utama anak saya. Maksud saya menggantikan sumber karbohidrat iaitu nasi dengan makanan lain yang sama dalam piramid makanan. 2) Adakah cara menggantikan nasi dengan roti contohnya akan menjejaskan berat badan anak saya. Terima kasih.

8mo ago

Ok baik saya akan cuba. Terima kasih doktor.