Cara Naikkan Berat Badan Anak, Berat Badan Ideal: Topik ATE Minggu Ini!

🥳 Jom ajukan soalan anda di ruangan post ini dan produk PERCUMA menanti 3 pengguna bertuah! Pakar yang akan berkongsi ilmu dan tips minggu ini adalah Dr Livia Chow Huey Ling, Consultant Paediatrician & Neonatologist, Pantai Hospital Ayer Keroh 📰 Topik: Berat Badan Anak: Cara Meningkatkan, Berat Badan Ideal, dll 🗓️ Tarikh: 19 Oktober 2023 Jika anda ada sebarang pertanyaan berkaitan dengan topik ini, jangan malu-malu untuk kemukakan soalan anda. Pakar kami akan sedia membantu! ⛔ *NOTA: Sebarang persoalan luar daripada topik dan tarikh yang ditetapkan mungkin tidak akan dijawab atau dipadam terus.

Cara Naikkan Berat Badan Anak, Berat Badan Ideal: Topik ATE Minggu Ini!
31 Balas

Hi Dr. My son is currently 10months and 18days old, weight 7.2kgs, height 73cm. He’s very active. His food intake is good, ate 4 times a day. Milk intake is around 12-15oz/day (formula milk EBM). I did everything (give appeton drop, put evoo, add cream cheese and etc) to increase his weight but it doesn’t work. The weight still maintain 7.2kgs. Should I be concerned about this? Any tips to increase the weight?

7mo ago

Ok understood. Thank you very much for your reply Dr 🫶🏻