Upt dan clearblue

Jmaat lpas sy try upt strip dan kaset ada line samar..line nampak.. then saya cube clearblue digital.. clearblue kate 1-2 weeks.. saya xcye so saya cube lg clear blue digital sabtu dan ahad..result msih sama 1-2 weeks pregnant.. saya pergi klinik smlm jumpa doc untuk mita acid folic.. doc suruh buat test upt juga n consultation.. ending doc kate hormon ni.. xpregnant ni.. saya confuse.. 3 batang digital clearblue kate pregnant.. hari berbeza mse test tu..then upt strip pula de line samar la..doc ckp oh line samar kami anggap negatif.. digital ni salah ke? Saya ade smua simptom pregnant.. breast sakit, muntah2, sakit kt pinggang n perut bloated.. saya tahu saya pregnant tp doc kate cmtu saya sudah start takut nk bharap.. apa pendapat smua ya? Saya skrg giler confuse..

Upt dan clearblue
4 Balas

Puan try tnggu dalam 5 days - 1week lgi.. Then check upt again.. Kdg Dr xnk kasi harapan so fade line dia akan ckp negative.. If pregnant bhcg dlm badan akn mkin naik n line pun akn makin terang.. Buat masa ni jaga diri ya puan.. Semoga ada rezeki untk puan

Awal sangat pergi klinik. Folic acid boleh beli kat farmasi je sis. Sepapan baru 1-2 ringgit. Bila upt dah betul2 terang baru pergi scan lagi. Klinik memang consider negatif kalau line macam ni

ok guys... saya xpuas ati aritu...saya trus request buat blood test.. 😂 alhamdulillah..positif... bru 2-4weeks.. tdiam doc tu... heheheh... pape pun.. clearblue tak salah... hehehe

3mo ago

Berapa ya harga utk blood test? Awak buat kat klinik swasta atau kk?

clearblue xkan salah la, doc suka ckap camtu sbb xnak kita berhrap.. sbb tu klau sy taw sy pegnant, sy xsuka g cek klinik awal2, kdg2 jd down bila duk dgr doc ckap bukan2.. ad doc yg bgus tp jrg2 la🙂

4y ago

saya pergi buat blood test trus.. tdiam doc tu bile tgk result saya positive pregnant... geram tau ngn doc ni... bria die ckp hormon aritu...haahah