Berapa tahap kepedasan anda?

Jika tahap kepedasan seseorang boleh diukur dengan 🌶️ Agaknya anda berada di tahap mana ya semua?🤩 Eh, tapi ibu hamil tak boleh makan banyak-banyak macam E tu tau😅🙅

Berapa tahap kepedasan anda?
108 Balas

E. Mmg hantu spicy. Semua ckp deria pedas kita ni dh mati hahaha. Pregnant start 4bln dh craving ramen. Skrg dh nk masuk 36w, rasanya ramen dh 4x makan. Maggie ghost pepper yg kari tu pn byk kali makan. Husb pn pening nk halang tetap bini makan jg 🤣 Taktau la mmg makan kena ada pedas baru sdp dkt tekak. Alhamdulillah setakat preg ni tak ada apa2 la jd. Sbb lepas mkn pedas je terus minum air yg banyak, and ambik gaviscone 1sachet. Harap anak pn pandai mkn pedas la nanti huhu

3y ago

ank perempuan sis dpt sya dlu pon suke mkn spicy ketagih klu blh nk hari² mkn

B. Skrg ni dah x blh pedas sgt. Dlu mmg blh mkn pedas2.. Tp skrg blh mkn pedas tahap C or D, tapi nanti terimalah akibatnya pedih perut berhari2.. Usus dah nipis barangkali😅

cm sy ni E++ pn bole..tpi sjk bru2 pegnent ni xslere mkn pny psl smpi mkn pedas tahap B je pown dh rsa pdas sgt😅

e . dah biasa makan pedas , bila tak makan pedas tak sedap , tak puas 🥺nikmatnya dapat makan pedas 😋

Sebelum pregnant langgar je pedas tp lepas 9bulan pregnant tak sentuh pedas terus sensitive perut.

Rasa bersalah sebab before ni tak tahu pulak pregnant sebab baru makan makanan pedas 😂

sebelom pregnant E lah..tgh pregnant skrang B pon dah taktahn...entah lerr kenapa agaknya

sy A tu da ckup pedas da rasanya . tp suami tahan E hahahaha hilang feria rasa agaknya

E.. xpedas mmg xleh mkn..makanan jdi x lengkap sbb dh terbiasa mkn pedas

sejak ada gerd kepedasan tu sy kurangkn jd sy plih.. A 🤣✌🏻