makanan larangan

isteri sy teringin makan ayam penyet (pedas) , boleh ke...? kandungan 12 minggu 3 hari...

32 Balas

Masa awal2 trimester sy teringin makan nasi ayam penyet, sanggup pergi ke shah alam carik restoran wong solo shah alam dari perak. Sygnya smpai restoran x berapa selera makan sbb masa tu alahan. Lepas makan ok dah. Xde rasa teringin sgt

Wktu saya pregnant mknan pedas mmg sy makan..tmasuk ayam penyet..org mgandung boleh je makan pedas..yg mnyebabkannya tak boleh adalah makan secara berlebihan..takut jadi lambung perut..atau kembung perut..kmbung prut kan buat x selesa..

Atas antibody seseorang juga..ada yg boleh mkn extra pedas tp xde ape2blaku,ada yg mkn pedas sikit da ada bleeding..mcm sy mknn pedas,durian,air bergas sume sy telan.. alhamdulillah xde ape..p/s: jgn ikut style sy🤣

Sy dari awal pregnant sampai skrg dah 9 bulan makan pedas je. Alhamdulillah perut tahan & baby pun ok. Klu perut isteri jenis tahan boleh. Klu risau atau was² boleh tanye doc ☺

Saya makan je pedas. Cuma berpada2, kalau makan nasi pak gembus tu jgn le gaul semua sambal tu, cirit birit dan sakit perut nntm makan sikit je. Makan sikit pun dh pedas tau

Boleh je. Nanti kite yg cirit balik sbb makan pedas 😅. Mcm sye mmg kaki makan pedas tapi bile pregnant ni sye kurang kan pedas sbb nanti muntah susah pulak.

Boleh ja sis, my friend masa preggy minum sos lada mcm sup😆, last2 kluar baby kulit baby merah/hitam, but i think different people different experience🤪

Sy sblm prgnant mmg xtahan pedas... Tp time prgnant ni bila mkn kena ada sambal... Kena ada rasa pedas2 tu... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Bole kot.. tpi tgok la try makan skit dlu klu rasa panas/pedas area ulu hati baik xyah paksa makan.. sebab apa yg kta makan tu baby pn akan dpt..

Sy time ngandung memang suka mkn pepedas.. time ngandung je mcm tu.. lagi2 sambal belacan.. lepas ngandung elok plak xmkn pedas