Nasi ayam penyet

korang nk tnye klau pregnant makan nasi ayam penyet dgn kubis x masak tu x pe kan? #ingintahu #firstmom

7 Balas

Boleh makan ayam penyet, tapi pastikan Segala sayur ulaman tu, kubis tu, di celur @ di rebus dulu. jauhkan makanan yang mentah termasuk ulam ulaman. sebab Mengandungi kuman Walaupun dah cuci bersih. kalau Ulaman yang tak di rebus macam timun ke, daun pegaga ke, ulam raja ke, sis rendam Dulu 5 minit gitu dalam air garam .. pastu cuci bersih.

make sure klu boleh... rendam Dulu dgn air suam or basuh btul2 sebelum mkn... klu mkn kat luar pon .. cth ulam2 tu.. better basuh balik elok2 sebelum mkn . tkut bakteria Ada lgi .

sy mkn aja aym penyet kubis mentah alhmdulillah allah izin ok saja.. wktu preg ni kerap mkn ulaman saja.. tp smbl penyet tu jgn mkn byk sgt buat ghaso2 ja.. tau

saya lepas pregnant jd sensitif sgt dgn kubis, kalau makan yg masak ke tk masak ke mmg berangin satu badan mengelupur tk boleh tidur

3mo ago

klu dh bdn berangin perut kembung nk bt mcmne yer? ad ubt yg blh minum waktu pregnant ke?

kalau yakin basuh bersih, boleh.

bleh je. cuma angin kubis