makanan larangan

isteri sy teringin makan ayam penyet (pedas) , boleh ke...? kandungan 12 minggu 3 hari...

32 Balas

Sy preggy makan ayam mcD 😂 takpe je cuma nurse tak galakkan sebab takut ibu cirit birit & dehydrate.

Saya pregnt ayam penyet + sambal . Siap order smbl lebih lagi🤣 tpi bdn kna tahan juga.

Sy mkn jugak.. Tp sy x, gaul semua la mkn berpada tp kalau teringin tu baik mkn.. Hahaha

Boleh. Sy masa tu makan gak ayam penyet. Pstu dah 32weeks ni,makan lagi ayam penyet😂

Boleh mkn.. Tapi sambal tu sikit je la mkn jgn bnyak sgt.. Nanti sian baby..n gistrik juga.

5y ago

Yup betul..baby x apa2..cuma kita yg brmasalah..contoh cirit birit..cirit birit bikin hilang air badan..air kurang tu yg bagi efek kpd bayi..

Boleh jek... Saya mengidam gak... Cili burung wat ulam... Mengidam sangat masa tu...

Mkn pedas mybe xjejaskn kndungan tp tkut jd buasir je, tu ap yg nurse bgtu la

Saya pun awal pregnant makan Ayam Gepuk Pak Gembus. Menangis jugak la 😂

Blh je tp kena lah mkn ikut aturan jngn bnyk pedas n jngn lah bnyk sgt..

Boleh takde masalah. Selalunya org mengidam ni, makam sikit je..