beli barang baby

hi ibu2, sy nk minta pendapat dan pandangan ibu2, sy dan suami ada sdikit masalah kwangan, patut ke sy beli sikit2 brg kperluan baby awal ye, sy bru 15 weeks pregnant, gaji suami mmg ckup2 untuk mkn saja.. sb ada yg kata tak elok beli terlalu awal.. tp memandangkn gaji suami tak ckup, mcm mana ya, boleh beri pandangan ibu2 tak, terima kasih..

38 Balas

Sis boleh follow IG: drbabyoutlet. Ada set lengkap basic pakaian baby newborn RM150 je sis. Siap semua dgn baju tdo dia, mitten, booties, topi dia. Semualah lengkap. Newborn ni, tak perlu beli baju banyak pun sis. Sebab baby ni cepat besar. Inshaallah.. sy doakan sis suami isteri dimurahkan rezeki. Inshaallah, anak ni pembawa rezeki. Inshaallah,, ada rezeki cukup nak tambah barang lain.

Masuk usia 6 bulan sis boleh perlahan2 beli brg baby & ibu pantang . InsyaaAllah rezeki sis & suami serta baby ada . Mana tau waktu tu ada tambahan rezeki . Masa kedepan kita taktau sis . Banyakkan berdoa dipermudahkan serta dimurahkan rezeki . Jangan pernah ragu dgn rezeki anak . Sambil buat tabung simpanan if ada lebih .

2y ago

Insya Allah☺️🤲, terima kasih sis

letakkan satu amaun yg awk mampu sebulan. kalai sebulan mampu 50 beli brg baby dgn jumlah tuu kalau mampu 100 ikut bajet tuu untuk elak duit tak ckup masa nk dekat bersalin. saya dulu buat macam tu laa sbb dulu saya kluarkan kos baby sebulan 100 je tau2 masa nk bersalin dh lengkap tinggal nk beli brg2 yg kos tinggi je macam carseat stroller etc

saya pun sama. barang barang baby duk survey paling murah, NB saya beli sikit je. selimut pun ada adik saya punya, carseat rezeki officemate bagi. tapi saya simpan duit sikit sikit then beli la sikit sikit sebab faham masalah kewangan jadi kekangan lah. moga rezeki sis dan suami dimurahkan dilimpahkan seluas lautan 🤲

sis cuba menabung sikit² dari sekarang .. 6 bulan camtu dah boleh beli brg sikit² .. mcm saya, once dpt tau pregnant, terus menabung walau sikit² .. setiap hari masuk tabung walau rm1 .. inshaallah membantu sis .. tak perlu beli byk² sbb biasanya inshaallah ada yg beri hadiah .. semoga sis dipermudahkan ya

Sis boleh follow IG: drbabyoutlet. Ada set lengkap basic pakaian baby newborn RM150 je sis. Siap semua dgn baju tdo dia, mitten, booties, topi dia. Semualah lengkap. Newborn ni, tak perlu beli baju banyak pun sis. Sebab baby ni cepat besar.

boleh beli sikit2..beli kt shopee je murah sis.. pilihan pun banyak.. nk yg ada brand mcm kt kedai barang baby pun ada, yang xde brand pun okay je sis.. beli masa ada sales 7.7 nanti, guna voucher free shipping & cashback dapat jimat

strt 5 month dh beli sikit2,mcm 1 pek pampers NB. baju 3 helai, barut 2 helai, sapu tgn 1 pek ada 3, lps tu beli tuala. 6 bln pula tambh kuantiti baju dgn barut ☺️..brg bb dh mhl2 skrg. ekoklh tu beli sikit2..tawakal kpd Allah❤️

Beli je sikit2 dulu , kalau memang boleh tahan menabung , so go on dengan menabung , dah 6 bulan boleh beli terus tapi bagi sy baik beli sikit2 so takdela terasa sangat duit keluar macam air , beli mne yang betul2 perlu

6m* ok da beli awk.. smentara ni awk simpan la utk kperluan baby dan set bpantang ibu.. awk buat list yg paling simple. InsyaAllah ada rzeki buat awk.. Saya pon mlalui fasa yg sama.. Semoga kita tabah ya..❤❤

2y ago

ya awak..