Suami tk kisah

Hai ibu2 sy nk tny.. knp suami mcm tk kisah psl nk beli brg baby? Semua sy yg beli dia tk pernh tny .. ke dia tk suka sy n ank ? :( #32weeks

26 Balas

suami sya mcm tu jugk.. tpi sya fhm. keadaan ekonomi suami skrg. lagi² suami krja kg je....sya pun kdng trasa jugk. sbab barg untk pntng satu pun saya xbeli lagi...pdhl sya tinggal tunggu hari je nak bsalin 22/10 ni..ada je brg kemas.. banyak.. tpi semua pemberian ibu sya. hadiah kawen untk sya.. sya nk pkai pon klu btul² perlu.. klu stakat mslah mcm tu sya biar kn suami cari dlu... aslkn jgn menyushkn fmly suami.. sbr lh mummy.. mungkin bukn sbab husbnd xpeduli.. mumgkin sbab dia pikir kan ekonomi nya yg xstabil skrg.. mumyy jgn stres² ...

saya sedang lalui jgk sis. kuatkn laa hati. buat yg trbaik utk si anak. saya anak first mak dgn kakak bnyk blnje. sbb diorg tumpang happy saya prgnnt. skrg tgh prgnnt second bby, A-Z saya bli sndri, dan pkai duit sndri. hsbnd langsung tk amk tau. saya tk kerja. cuma ade amik upah jaga org tua strok. bli la sikit² pakai duit tu. sedih mmg sedih. tipu la tk terasa kn. tp kuat laa demi si anak. fikirkn nk yg trbaik je utk anak². buang hal hsbnd tu dr fikiran kte. buktikn yg kte ok je wlupn hsbnd tk amk tau. itu saya la.

hi puan, puan jangan sedih, ada pernah saya terbaca orang kata; perempuan akan rasa dia seorang ibu bila dia mula mengandung lagi, tapi lelaki cuma akan rasa dia seorang ayah bila dia dapat dukung anaknya nanti. jadi dekat sini ada sesetengah lelaki mmg tak rasa excited fasal baby sebab dia tak dapat nak rasa kewujudan baby tu. insyaAllah suami puan akan mula terasa debaran excited tu bila dah makin hampir ke hujung kehamilan. buat masa skrg puan enjoy the journey okay ♥️

X semua suami cmtu sis.. MCM sy plak preg yg k 3 skg.. suami Yang excited.. SB nya klo ikut kta doktor dulu sy xpt preg LG sb dulu sy preg yg k 2 cyst Ada jga dlm perut.. lahir ank 2mggu scara normal,pastu p operation lg buang cyst,ovari sblh kanan mati gara² cyst terkena ovari JD doktor buang skli ovari kanan sy. so doktor ckp sy tipis klo preg LG sb tgl 1 ovari je.. 4thn X sangka blh melekat,syukur .. suami yang happy sangat DN sllu nak beli brg baby je skg ni.. #33weeks

klau sya sis...tnya suami knpa mcm x excited ? xhappy ke ? xtnya apa2 pn psal kprluan baby...😌 bgi sya xda halnya sifat 'bapa' tu muncul slepas c anak lihat bumi...sifat bapa atau tnggungjwb kena ada masa akad lagi...kalau acuh x acuh, kena tnya btul2...ni baru dlm prut, blm kluar nanti...maaf ya sis, bkn bgi prasaan negatif tpi hakikatnya bgitu...cintai ank brmula dri kndungn lagi, sbb ank tu pn sdh pndai mndngr, merasa ibu bpanya...

Suami saya pun mcm tu dia mcm tk ambik tahu je. Tapi lepas saya scan gender baby tunjuk vd baby dlm perut bergerak and baby start tendang2 bagi dia rasa letakkan tangan suami kt perut.. Lepas dari tu dia jadi excited nk beli brg baby. Pegi mana pun mesti dia kata baju baby tu cantik la apa la.. Dorng ni ego sikit bab2 mcm tu sbb dorng dgn kita pun tk tunjuk sgt syg tu apatah lagi dgn ank.. Kita sebagai isteri kena pandai main peranan 🥰

Suami mmg gitu..keep ajak..bercerita pasal baby..ape mommy rse ape baby buat kt dlm..keep cerita..nnti die semangat la tu Hai moms..nnti free2 jom join gp khas utk anak speech delay dekat ws...gp ni khas utk kite berkongsi cara utk mengatasi anak yg ada masalah speech delay dan berkongsi pengalaman ibu2 yg ada anak speech delay https://chat.whatsapp.com/LvzFKAQKWZ4BMNe9Y1XUEU

Jangan sedih2 ye mommy.. Suami saya pun macam tu.. Mommy buat list barang baby dan barang pantang pastu lekat dekat peti ais biar suami tengok barang apa nak beli.. X pun mommy wassup je list tu dekat suami.. Dorang tgh plan perbelanjaan tu, tu yang dorang x nak amik tau.. Tapi bila dah masuk week 35 or week 36 nanti mesti suami akan tanya barang apa yang x cukup..

x payah la ambik hati sis..time preggy mmg jiwa ibu2 sensitive ..hakikat nyaa laki mmg gitu😂😂 jgn layan sgt prasaan negatif tu ya..seronok kan aje aty sendiri n anak dalam kandungan tuu.. jgn sedih2.. laki Ney mungkin x Tau nak beli ap..Tak pun awak ajak suami beli brg sama2.. bila nak beli brg anak..😊😊

sis kne tye suami sis...knp mcm x nk amek tao...mcm suami sy,,,bila baby da gerak dlm perot dy yg excited...mcm sy list kn brg ape yg ptot beli..nti suami sy beli...kdg ii org lelaki ni dy xtao ape yg perlu dy beli utk baby.....jdi kita kna bgtao....sis cuba berbincang dgn suami...maaf yer sis lau sy ade tersilap ckp ke...