new obimin and maltofer

Hi ibu2, sy nak tanya betul ke kalau kita consume maltofer kita dah tak perlu ambil new obimin y kk bagi tu.? Or boleh je makan sekali dua2 ni?

new obimin and maltofer
14 Balas

Rasanya tak perlu kecuali kalau ada keperluan, iron dlm maltofer antara yg paling tinggi so kalau hb rendah lagi better go for maltofer

Ambil salah satu je sis. Tak silap saya maltofer dose dia lagi tinggi. Boleh rujuk doctor sis.

Tak overdose ke nanti makan dua-dua kalau fungsinya sama? cuba refer pada nurse dulu

Mcm sy doc just suruh sy mkn maltofer saja 2biji☺️ sbb hb dh drop 9.7

4y ago

Kena mintak kebenaran doc dlu..sbb beli kt luar mahal sikit...mcm sy doc kk yg bgi tu yg kena bgtau doc dlu pape..

Nk cantik lagi makan iberet..boleh cover utk hb yg rendah sekali

Ye betul.. Sy ambik maltofer je.. Rasa pon sedap. 😁

Makan salah 1 je.. sebab dose ubat tinggi sis😊

Maltofer sedap .. darah saya cantik bila makan maltofer

3y ago

boleh ke makn maltofer 2 biji pagi terus..sbb sy mkn satu biji pg n stu biji mlm tk naik2..tk taw nk wt ape lg untk naik kn hb..kndungan dh nk msuk 33 week

ambil slah satu je. ambil yg kk bagi

Makan salah satu ubat ahje.